Goeree-Overflakkee - Tien lokale kerken komen in actie om in de regio mensen met financiële problemen te helpen. Dat doen zij via de onlangs, door deze kerken, opgerichte locatie van SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee. Hoewel het iedereen kan overkomen, lukt het namelijk niet iedereen om op eigen kracht weer uit de schulden te komen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee, geven praktische hulp en bemoedigen. "Wie aan de slag wil als maatje of meer informatie wil kan hieronder reageren."

Samen lukt ‘t
Een maatje helpt de hulpvrager om weer overzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing en ga je samen aan de slag. Die aanpak heeft zijn succes inmiddels bewezen. Overal in het land weten mensen na hulp van een maatje schuldenvrij te blijven. Mooie voorbeelden van hoop en perspectief zijn te vinden op www.schuldhulpmaatje.nl.

Over SchuldHulpMaatje
In Nederland heeft één op de vijf huishoudens te maken met schulden. Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. SchuldHulpMaatje zet zich vanuit christelijke naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.
Jaarlijks krijgen meer dan 8.000 mensen hulp van 1.800 gecertificeerde schuldhulpmaatjes (vrijwilligers), verspreid over 116 Nederlandse gemeenten. Via de websites worden nog eens 24.000 mensen geholpen. De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening.

SchuldHulpMaatje is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken en werkt zowel lokaal als landelijk effectief samen met overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties. Diverse fondsen maken het werk mogelijk.

Maatjes gezocht
SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee gaat officieel van start zodra er voldoende vrijwilligers zijn getraind tot gecertificeerd maatje. Ben jij ons nieuwe maatje? In de praktische driedaagse training leer je hoe je een ander het beste kunt helpen om zijn geldzaken weer op orde te krijgen. Door de stress zijn mensen met schulden niet altijd meer in staat om de juiste actie te ondernemen. Het is dan belangrijk dat een maatje persoonlijke aandacht geeft en kan motiveren om vol te houden.

Meer informatie
Wie aan de slag wil als maatje of meer informatie wil, kan contact opnemen met de coördinator Gerben van Asperen, e-mail shmgo.gvanasperen@gmail.com.