7 december 2018, Nieuwe-Tonge - Wijkagent Hans de Haan: "Twee maandagen achter elkaar, samen met de BOA’s van de gemeente, toezicht gehouden op de Molendijk in Nieuwe-Tonge. Samen konden we op deze manier aandacht besteden aan veelgehoorde klachten. Onder andere gehoord op de inwonersavond van de dorpsraad, klachten die gingen over 'snelheid', 'parkeren' en 'weggedrag'. De controle ging over 'verlichting' van fietsers en tegelijk snelheid van auto’s. Bij het ontbreken van verlichting hebben we gewaarschuwd en vervangende lichtjes uitgereikt.
Ongeveer 30 personen zonder voor en /of achter verlichting aangesproken...." Lees hieronder verder.

Wijkagent Han de Haan: "Gelukkig was er al beduidend verschil tussen de beide controles.
Bij de tweede controle fietsers zonder verlichting een afspraak meegegeven om goed werkende verlichting te komen tonen bij de BOA's op het gemeentehuis.

Tegelijkertijd hebben we een snelheidsmeting gehouden met behulp van de Lasergun in dit 30 km gebied van uitgaand verkeer over de Molendijk richting de N215.
We hebben hier toch wel 30 tot 40 bestuurders aangesproken en gewaarschuwd voor het overschrijden van de max. snelheid die daar 30 km per uur is.
Veel bestuurders gaven aan te vervallen in gewenning en geen idee te hebben hoe snel ze reden.
(excuses voor de slechte kwaliteit van de foto)"

Bron Politie Goeree-Overflakkee