5 november 2018, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaarstaan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de juiste frequenties van uw en jouw lokale omroep.

De nieuwe items van deze week:

  • ’t Eiland Actueel – Duurzame Huizenroute: Afgelopen zaterdag was het nationale duurzame Huizenroute. Mensen kunnen dan een kijkje nemen in allerlei woningen waar veel gedaan wordt aan energiebesparing. Ook architect Joop Bensdorp uit Dirksland laat dan graag zijn duurzame woning zien. Verslaggever Sanne Waldekker nam een kijkje.
  • Streekevenementen – Portugese Fado Avond – deel 4: Woensdag 3 oktober was er een verrassend optreden van een fadotrio in het verenigingsgebouw Ons Huis te Herkingen. Zanger César Matoso werd begeleid door Ricardo Martins, virtuoos op de Portugese gitaar, en de ervaren Paulo Feitara die de Spaanse gitaar bespeelde. Jan Hofman uit Herkingen was de organisator van deze bijzondere avond welke een succes werd dankzij de bereidwillige medewerking van betrokkenen.
  • ’t Eiland Actueel – Gebiedsontwikkeling Ouddorp: Maandag 29 oktober 2018 gaven de gemeente Goeree-Overflakkee en Natuurmonumenten officieel het startsein voor de werkzaamheden voor de integrale gebiedsontwikkeling Vrijheidsweg en Duinen van Goeree in Ouddorp. Het doel van de ontwikkeling is de ruimtelijke kwaliteit van het gebied te versterken en de herkenbaarheid en beleefbaarheid van het landschap te vergroten. De totale werkzaamheden zijn medio april 2019 afgerond. RTV SLOGO was erbij en maakte een reportage.
  • GO van Boven – Zuiderdieppolder: Een serie die de mooie gebieden, dorpen en aandachtspunten weergeven die op ons mooie eiland te zien en te beleven zijn. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, het Grevelingenmeer en heeft nog heel veel gebieden waar je rust, ruimte en natuur kunt vinden. Geniet mee van prachtige beelden van Goeree Overflakkee van bovenaf gezien. Deze aflevering laat u mooie beelden zien van de Zuiderdieppolder waar landbouw gebied wordt omgezet naar natuurgebied.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 41: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 29 t/m 46 zitten totaal 35 letters verwerkt die na 18 afleveringen een flakkees gezegde vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 8: In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week een herhaling van een eerdere uitzending waarin Karin Groenendijk te gast is en zij komt praten in de huiskamer over het onderwerp “Labradoodles”. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo