Goeree-Overflakkee - Voor Kiwanis Goeree-Overflakkee was het donderdag 11 t/m zaterdag 13 oktober 2018 weer tijd voor haar jaarlijkse Barrelrun. Alleen heet het nu niet echt Barrelrun meer, maar Off-Road Edition. Dit omdat het evenement niet meer met oude opgetuigde wagens wordt gereden, maar met vierwiel aangedreven terreinwagens. De verdere opzet van het evenement is ongewijzigd gebleven: geld bijeenbrengen voor het goede doel, drie dagen lang netwerken met elkaar, maar ook genieten van gezelligheid en gein. Lees hieronder het hele artikel door Hans Villerius.

"Het was voor het derde achtereenvolgende jaar dat de Barrelrun haar offroad editie beleefde. En voor de derde keer ook ging het ditmaal naar Fürstenau, in Duitsland. Daar ligt Fursten Forest, het grootste offroad/vrijetijdspark van Europa, een vierhonderd hectare groot voormalig militair oefenterrein van het Duitse leger. Liefhebbers van rijden in ruig terrein kunnen er hun hart ophalen, met steiltes, dieptes en soms flinke waterplassen waar doorheen gezwoegd moet worden. Ook de deelnemers aan de Off-Road Edition, steevast worden ze ‘Barrelaars’ genoemd, hebben weer het uiterste van hun voertuigen gevergd. Een ware beproeving was het voor de wagens, vanwege de krachttoeren die van de motoren gevraagd werden. Jaarlijks zijn er dan ook wel enkele uitvallers, maar met elkaar lossen de Barrelaars dat telkens weer even gebroederlijk op.
Negen teams waren er dit jaar. Die vertrokken donderdagmorgen vanaf het bedrijf D-Sign, op bedrijventerrein Oostplaat te Middelharnis, om de zaterdag erop terug te keren bij Zand- en grindhandel Van Zanten, ook op bedrijventerrein Oostplaat.

Tools 4 Kids
De Off-Road Edition van de Barrelrun is één van de acties die de eilandelijke serviceclub organiseert voor hét doel waar ze zich voor inzet: het welzijn van het kind. Dit jaar was Mijn Totaalplan ‘Tools 4 Kids’ als goede doel aan de Off-Road Edition verbonden. Een project waarin op de scholen aan leerlingen levenservaring, ‘gereedschap’, wordt doorgegeven, om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op hun leven, om sterk te staan te midden van allerlei verleidingen en gevaren die op de loer liggen. Namens de begunstigden gaf Saskia Hameeteman, die nauw betrokken is bij de opzet van Tools 4 Kids, tekst en uitleg bij dit project. “Tools 4 Kids is een programma voor jongeren tussen de negen en veertien jaar. Tijdens het programma worden hen sociale vaardigheden bijgebracht, levensvaardigheden, als gereedschap waarmee ze niet alleen sterker in hun schoenen komen te staan, maar waardoor ze ook verstandigere emotionele keuzes zullen kunnen maken op het gebied van bijvoorbeeld genotsmiddelen.” Van het geld dat de Barrelaars deze keer bijeen hebben gebracht, zullen duizend ‘Gereedschapskistjes’ worden gemaakt met daarin allerhande ‘levensgereedschap’. “Dat is het doel van Tools 4 Kids”, sprak Saskia Hameeteman: “Het doorgeven van praktische levenservaring, om het leven leuker en makkelijker te maken”. Namens Kiwanis Goeree-Overflakkee overhandigden Patrick van den Boogert en Jaco van Oostenbrugge een cheque van € 5.000, die dankbaar in ontvangst werd genomen. En wie van de Barrelaars er in Duitsland nog niet genoeg van had, die kon op het terrein van Van Zanten nog even verdergaan en proberen met zijn 4x4 de enorme zandberg te ‘bedwingen’ die daar was neergelegd. De motoren loeiden dus nog wel even…

Tekst en foto Hans Villerius