Ouddorp - Afgelopen woensdag 10 oktober zijn 14 jongens en 4 meisjes van onder de 16 jaar begonnen aan de finale van de Europeeskampioenschappen Freestyle Windsurfen op de Brouwerdam bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Deze jongens en meisjes zullen de aankomende dagen tot en met zondag 14 oktober, tegen elkaar strijden om de titel voor beste jeugd freestyler te veroveren. Dit is de eerste keer dat tijdens DAM-X event een jeugd EK georganiseerd wordt. Lees hieronder verder.

Het gave van dit evenement is dat het pas de 2e jeugd wedstrijd is dit en dan ook nog eens de finale. De eerste wedstrijden voor de jongens en meisjes vonden plaats op Fuerteventura.

Ook Nederland is vertegenwoordigd bij de jeugd. Bij de jongens zijn dit Tim Gerdens, Bodhi Kempen, Tigo Kort en Tijmen Meijer. En bij de meisjes Margo Kurvik en Sterre Meijer. Verder komt de jeugd vanuit heel Europa en daarbuiten naar DAM-X voor de EFPT.

We verwachten een mooie serie van wedstrijden te kunnen varen de aankomende dagen. De wind voorspellingen zijn goed en de zon schijnt vol op. Mensen die willen komen kijken zijn welkom tijdens DAM-X van tot en met zondag 14 oktober 2018.

Tijdens de DAM-X vinden meerdere activiteiten plaats, zoals het Friday Night Event, Run by Night for Charityrun die morgen avond 12 oktober om 21:00 van start gaat.