Regio - Eilandhoppen rondom het Haringvliet: dat kan met de Deltapontjes. Reizigers kunnen letterlijk en figuurlijk alle kanten op om zo het Haringvliet en omgeving te ontdekken. Een vaartocht over het Volkerak valt hier ook onder, zodat reizigers ook een uitstapje naar Brabant kunnen maken. Expeditie Haringvliet vaart van tot en met 26 augustus 2018 zes dagen per week. Lees hieronder meer.

Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten
De Linquenda II is een in 1914 gebouwd Nederlands zeilend binnenvaartschip (klipperaak) dat plaats heeft voor 35 personen en 35 fietsen. De veerdienst vaart tot en met 23 augustus op dinsdag, woensdag en donderdag tussen Hellevoetsluis, Stellendam en Middelharnis. Op de woensdag en donderdag wordt ook Tiengemeten aangedaan. Daarnaast ontvangen reizigers op vertoon van hun veerkaartje tien procent korting op het landbouwmuseum en het Rien Poortvliet Museum op Tiengemeten. Op zondag vaart de boot tussen Hellevoetsluis en Tiengemeten. Meer informatie en actuele vertrektijden zijn te vinden op www.gezelligzeilen.nl. Reserveren is verplicht en kan via 06 – 46 44 01 13.

Nieuwendijk, Stad aan ’t Haringvliet en Tiengemeten
De Heicondias is een veerboot met een capaciteit van tachtig personen en twintig fietsen. De pont heeft als startplaats Nieuwendijk (Hoeksche Waard) en vaart via Stad aan ’t Haringvliet naar Tiengemeten. De veerpont vaart tot en met 2 september 2018 op woensdag, zaterdag en zondag tussen Stad aan ’t Haringvliet en Tiengemeten. Daarnaast ontvangen reizigers op vertoon van hun veerkaartje tien procent korting op het landbouwmuseum en het Rien Poortvliet Museum op Tiengemeten. Meer informatie en actuele vertrektijden zijn te vinden opwww.dehoekschevaart.nl. Reserveren is verplicht en kan via 06 – 38 35 49 91.

Dinteloord, Willemstad, Oolgensplaat, Galathese Haven en Benedensas
Klipper Waterpoort vaart in augustus van woensdag tot en met zondag tussen Dinteloord, Willemstad, Ooltgensplaat, Galathese Haven en Benedensas. In september vaart de klipper alleen op zaterdag en zondag. Meer informatie is te vinden opwww.waterpoort-rondvaarten.nl. Reserveren is aan te raden en kan via de website of via (0167) 52 80 23.

Waterbus Haringvliet Expeditie
Expeditie Haringvliet vaart van tot en met 26 augustus zes dagen per week. Na de zomervakantie vaart de Waterbus tot 30 september elk weekend naar en over het Haringvliet. Neem de fiets mee aan boord en maak prachtige fietstochten vanuit de diverse bestemmingen. Gebruik de Waterbus als hop on-hop off en ontdek de leukste bestemmingen rondom het Haringvliet. De Waterbus vaart vanuit Rotterdam en Dordrecht en doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en Tiengemeten. Vanuit Rotterdam wordt er een tussenstop gemaakt in Oud-Beijerland en Spijkenisse. Reizigers ontvangen op vertoon van hun ticket bij verschillende musea en bezienswaardigheden rondom het Haringvliet een korting op de entreeprijs. Meer informatie is te vinden op www.waterbus.nl/haringvliet. Reserveren is verplicht en kan alleen via de website.