Sommelsdijk - Eindelijk werd het dan vrijdag 8 juni 2018. Leonard van der Sluijs (28) uit Sommelsdijk zag ernaar uit om op deze dag zijn bruid Colinda van Zanten (24) op te halen in hun wel heel aparte trouwauto. Leonard zit bij de brandweer van Middelharnis/Sommelsdijk (Olympia kazerne) en vond het wel een puik plan zijn bruid op te halen in een heuse brandweerwagen. Het feest werd eerder al compleet gemaakt, toen de burgemeester "ja" zei op de vraag of ze hen in de echt wilde verbinden. Lees hieronder verder.

Geheel in stijl

Leonard Van der Sluijs en Colinda van zanten komen beiden uit de gemeente Goeree-Overflakkee, Leonard uit Sommelsdijk en Colinda uit Dirksland. In 2010 heeft Leonard Colinda ontmoet in een plaatselijke supermarkt. Daar raakte het stel aan de praat. En na paar keer wat samen gegeten te hebben, is er een heuse relatie ontstaan tussen die twee.

Op 6 mei 2017 had Leonard ook al een originele verrassing voor zijn Colinda. Hij vroeg haar op hun vakantie in Griekenland, heel romantisch op de dag van haar verjaardag, op strand Tsampika Beach ten huwelijk. Colinda: "Een mooier verjaardagscadeau heb ik niet kunnen krijgen.. natuurlijk heb ik JAAA gezegd!"

Leonard zit sinds 2013 bij de vrijwillige brandweer. Hij is, via een een kennis die al jaren actief was bij brandweer Sommelsdijk (nu Olympia kazerne) gevraagd om eens te komen kijken of het iets voor hem was. Na paar keer gevraagd te zijn om een keer mee te lopen heeft Leonard dat maar gedaan. En de uitkomst was gelijk helder. Broer Peter zegt: "die brandweer" is in zijn hart en nieren gaan zitten." Leonard is inmiddels een heel fanatiek brandweerman, hij draait ook af en toe een dienst mee bij de beroepsbrandweer uit de regio, in Rotterdam.

De burgemeester heeft te maken met de brandweer en andere hulpverleners, in het kader van de handhaving van de openbare orde en hulpverlening. Zij was dan ook op de hoogte dat "haar" lokale brandweerman Leonard van der Sluijs ging trouwen. Toen Leonard vroeg of zij hen in de echt wilde ver binden en dat ook nog eens in de prachtige kazerne te Sommelsdijk, hoefde ze daar niet lang over na te denken: "Natuurlijk wil ik dat!".

Leonard en Colinda zijn helemaal in brandweerstijl getrouwd op 8 juni. Op de gehele bruiloft was de rode brandweerkleur steeds terug te zien. Zelfs in de kledij van de gasten, de broers van Leonard droegen bijvoorbeeld brandweer-rode bretels. De brandweerwagen van de Olympia kazerne werd op donderdagavond, door de aanstaande bruidegom, eigenhandig schoongemaakt en glimmen dat íe deed! Niet zomaar de eerste beste trouwauto natuurlijk.