Goeree-Overflakkee - Uw en jouw lokale televisie RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s klaarstaan. De nieuwe items van deze week lees je hieronder, evenals alle frequenties.

Programma's

  • t’Eiland Actueel: In deze samengestelde uitzending is er een reportage te zien van regio verslaggeefster Sanne Waldekker (rtv rijnmond) van de wereld vismigratie dag, is er aandacht voor het nationaal comite 4-5 mei en laten we prachtige beelden zien van Wilko van Dam/Digidamco van de Tulpenpracht op Goeree Overflakkee.
  • Stroom – Aflevering 6 – Onderwaterleven: Er is nog niet zo veel bekend over het leven onderwater in het Haringvliet. Maar als de sluizen van de Haringvlietdam volgend jaar open gaan en het zoute zeewater naar binnen komt zal er onderwater veel veranderen. Een groep vrijwillige duikers gaat, gewapend met camera’s, het water in om te zien wat er zich in de onderwaterwereld van het Haringvliet afspeelt. En ook Jamaine trekt een wetsuite aan en zet een duikbril en snorkel op om een duik te nemen. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond en is het droomfondsproject Haringvliet van www.haringsvliet.nu
  • t'Eiland Actueel – Vrijwilligersavond: Vrijwilligers vormen een belangrijke basis voor onze samenleving en hun inzet is onmisbaar. Om de vrijwilligers op Goeree-Overflakkee in het zonnetje te zetten, organiseerde de gemeente Goeree-Overflakkee op vrijdag 13 April een Vrijwilligersevenement in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk.
  • Promo ZEELAND ONDERWATER: is een natuurfilm waarmee de schoonheid van de onderwaternatuur in de Zeeuwse Delta dichterbij komt. De filmbeelden laten zien wat de meeste mensen nooit zullen zien! Verwonder je over de merkwaardige dieren, de vreemde vormen en de uitbundige kleuren die de Zeeuwse Delta tot een geliefde regio maken voor duizenden sportduikers. In oktober 2018 zal deze film in première gaan en zal o.a. te zien zijn bij RTV SLOGO
  • Streekevenementen: Klokkedieven – deel 3: Op ieder potje past een dekseltje is het spreekwoord, Maar wat als het potje en het dekseltje te verlegen zijn om naar elkaar op zoek te gaan…. dan zijn er altijd mensen, vrienden, buren of collega’s die graag een handje helpen. Hoe gaan ze dan te werk. Want verlegen mensen staan nou eenmaal niet te trappelen om dingen uit te proberen of met vreemden kennis te maken. Maar de Klokkedieven zouden de Klokkedieven niet zijn als ze daar geen oplossing voor zouden verzinnen. Dit is deel 2 van deze hilarische voorstelling die werd opgevoerd in Oostdam te Goedereede.
  • Streekevenementen: Flakkeese Dagen : De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2000 bezoekers.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 15: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. Binnenkort start er weer een nieuwe serie met de letter prijsvraag maar in deze uitzending kunnen u genieten van de mooie beelden.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer een herhaling van het gesprek met Jaap van der Hiele over het zeehondenopvangcentrum in Stellendam (herhaling seizoen 6) Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Piratenpret– deel 1: Dit is deel 1 van het grote Piratenfeest van Clown Jopie & Tante Angelique. De 20e fanclubdag in Alcazar Events in Puttershoek werd door honderden piraatjes bezocht. Ben jij ook naar deze jaarlijkse pret belevenis van de clown met het groene haar en zijn vrolijke tante geweest? Dan moet je zeker aflevering 1 van Piraten Pret bekijken. In deze eerste aflevering zie je alle kinderen aankomen bij de locatie. De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar:televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo