Nieuwe-Tonge - Op de oude begraafplaats in Nieuwe Tonge liggen 45 rampslachtoffers herbegraven. Deze graven zijn gerenoveerd en omkaderd zodat het duidelijk herkenbaar is waar de rampslachtoffers begraven liggen. Op zaterdagmorgen 27 januari 2018 was er de presentatie van de gerenoveerde graven en een nieuw Herdenkingsmonument. Genodigden en geïnteresseerden verzamelden bij Ons Dorpshuis en liepen gezamenlijk naar de rampgraven op de oude begraafplaats. Fotograaf Wilko van Dam maakt een reportage voor u en jou. Lees hieronder verder.

Bij de onthulling van het Herdenkingsmonument werd een toespraak gehouden door Anne-Karin Guijt-Holleman, zij is voorzitter van de dorpsraad. Deze dorpsraad deed een officiële kranslegging en de aanwezigen waren met elkaar 1 minuut stil. Daarna was er gelegenheid voor bloemlegging door familie en nabestaanden. Na afloop was er in Ons Dorpshuis een koffiemoment, met gelegenheid voor ontmoeting en om met elkaar na te praten. Hier werd ook een fotopresentatie gehouden van de renovatiewerkzaamheden aan de rampgraven.

Herdenkingsbijeenkomst

Op 1 februari a.s. is er om 19:00 aan de Kerkring te Nieuwe-Tonge een herdenkingsbijeenkomst van de Watersnoodramp van 1953, met aansluitend een stille tocht naar het monument op het Finlandplein. Daar is dan de onthulling van het namenmonument van de 90 slachtoffers, trompetsignaal en wordt ook 1 minuut stilte in acht genomen.

Lees HIER meer over de zes herdenkingen op Goeree-Overflakkee.

Lees HIER meer over de eerste herdenking die gehouden wordt in het dorp Herkingen.

Lees HIER meer over de uitvoering van de ‘Herdenkingscantate’, door componist Arie J. Keijzer in de dorpen Stellendam en Oude Tonge.