Goeree-Overflakkee – De Herdenkingscantate 1953-2003 wordt uitgevoerd op donderdag 1 februari om 20:30 uur in de Hervormde kerk te Stellendam tijdens de officiële herdenkingsactiviteiten en op zaterdag 3 februari om 20.00 uur in de Hervormde kerk te Oude-Tonge. De Herdenkingscantate is speciaal voor de herdenking van de watersnoodramp van 1953 door Arie J. Keijzer gecomponeerd. U en jij bent van harte welkom. "Op 1 februari 2018 is het 65 jaar geleden dat deze regio zwaar getroffen werd door deze verschrikkelijke stormvloed. De cantate is bedoeld ter nagedachtenis aan de watersnoodslachtoffers en voor vertroosting van de nabestaanden." Lees hieronder verder.

Arie J. Keijzer is in 1932 geboren in Nieuwe Tonge, en woont al jaren in Dordrecht. De gepensioneerde organist en componist heeft als 20-jarige de watersnoodramp in Nieuwe Tonge meegemaakt. De watersnoodramp heeft hem erg aangegrepen en dat maakt de cantate tot een indrukwekkend stuk, dat bijzondere elementen bevat. De cantate is voor Koor, Mannenkoor, Kamerkoor, Soliste, Orgel en slagwerk gecomponeerd. Het publiek zingt bepaalde coupletten mee. De herdenkingscantate duurt 45 minuten en bevat veel variatie.

Het projectkoor herdenking 65 jaar watersnoodramp bestaat uit 83 koorleden en werkt samen met het Prins Mauritskoor met 24 deelnemers, totaal 107 koorleden. De algehele leiding bij de uitvoering van de Herdenkingscantate is in handen van Jan Bezuijen, de soliste is Marlotte van ’t Hoff, organist Johan van Broekhoven en het slagwerk wordt verzorgd door Cees Boelaars en Jasper Breur.

Al ruim een jaar is de Werkgroep Herdenking 65 jaar Watersnoodramp Goeree-Overflakkee. bezig met de organisatie van de twee uitvoeringen.

Stellendam

De aanvang van de herdenking (bij het monument van Stellendam!) is 19:00 uur. De uitvoering van de cantate in Stellendam begint circa. 20:30 uur en is aansluitend aan de stille tocht vanaf het monument. De Hervormde kerk te Stellendam is open om 20:00 uur. Er is in Stellendam plaats voor 350 personen.

Oude-Tonge

De uitvoering van de cantate in Oude Tonge begint om 20:00 uur, de Hervormde kerk is open om 19:30 uur. Er is in Oude-Tonge plaats voor 450 personen. De Werkgroep Herdenking 65 jaar watersnoodramp heet iedereen van harte welkom en verwacht dat er in Oude-Tonge nog voldoende plaats is.

De toegang tot de uitvoeringen is gratis.