Den Bommel - Rijkswaterstaat voert tot en met maandag 26 februari, in vier weekenden, reparatie- en verstevigingswerkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (A29). Voor deze werkzaamheden wordt de Haringvlietbrug in de maanden januari en februari vier keer afgesloten voor zowel weg- als scheepvaartverkeer. Als gevolg van de weekendafsluitingen wordt een gedeelte van de carpoolplaats aan de Schaapsweg bij Den Bommel tijdelijk ingericht als landingsplaats voor een helikopter. Lees hieronder meer.

Brandweerlieden uit de omliggende dorpen en andere hulpverleners die werkzaam zijn op ons eiland, kwamen een kijkje nemen bij de helikopter en kregen uitleg.

Carpoolplaats Schaapsweg tijdelijke landingsplaats

Carpoolplaats Schaapsweg, tussen Den Bommel en Ooltgensplaat is gedeeltelijk afgezet voor verkeer. In de periode van vrijdag 19 januari tot en met maandag 26 februari vinden er werkzaamheden plaats aan de Haringvlietbrug (A29), en zijn er in overleg met hulpdiensten passende maatregelen genomen. Tijdens de werkzaamheden is de Haringvlietbrug namelijk ook afgesloten voor langzaam verkeer.

Een helikopter kan zo, in geval van nood, patiënten veilig vanaf de carpoolplaats naar het Erasmus MC of het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam vervoeren. Gemeente Goeree-Overflakkee: "We vragen gebruikers van de carpoolplaats om begrip voor deze gedeeltelijke afzetting. Snackbar Hetty’s Verse Friet blijft tijdens de periode gewoon bereikbaar."

Hulpdiensten kregen uitleg

"Een goede voorbereiding is het halve werk" en dat is iets wat zeker geldt voor hulpverleners. De brandweerlieden van Den Bommel en Ooltgensplaat kregen op vrijdagmiddag uitleg over de helikopter, waarvoor een landingsgedeelte is vrijgemaakt op de carpoolplaats. Ook diverse hulpverleners van bijvoorbeeld de ambulances en Rapid Responder, die op op eiland rijden waren aanwezig. "Om een samenwerking zo vlot mogelijk te laten verlopen, moet je weten wat de ander in huis heeft".

Het gaat hier echter niet om een traumahelikopter, maar om een NHV-helikopter van de Kustwacht. NHV staat voor Noordzee Helikopters Vlaanderen. Die heli’s zijn allemaal geel, maar ze hebben niet allemaal een kustwacht streep. Een traumahelikopter vertrekt altijd vanuit één van de elf traumacentra in Nederland. Deze NHV-helikopter is speciaal ingehuurd als transportmiddel voor patiëntenvervoer van en naar ons eiland en heeft als standplaats het rayon van Rijkswaterstaat t.h.v. Numansdorp tijdens de weekendafsluitingen.