[video-update] Middelharnis - Zaterdag 18 november 2017 was het gezellig druk rondom de haven van Middelharnis. Groot en klein stond op de uitkijk naar de pakjesboot waarop Sinterklaas met zijn Pieten de haven binnenvoer. Nadat hij door alle kindjes werd toegezongen en gezwaaid, werd Sint op D'n Diek welkom geheten. Dit jaar heeft Sint wel een heel bijzondere logeeradres: Het Diekhuus! Voor twee weken slapen alle pietjes hier en bereiden zij zich voor op hun 'taken' op 5 december. Bekijk de foto's en video van Wilko van Dam en lees hieronder verder wat er allemaal op de Pieten-agenda staat!

"Er is een heuse pakjeskamer, er zijn schminkpieten, kunstpieten, leespieten, rijmpieten, liedjespietjes...iedereen oefent er op los. Allemaal voor het Sinterklaasfeest natuurlijk, als ze langsgaan bij alle kindjes. Nieuwsgierig hoe dat gaat? Kom dan kijken en mee oefenen in het Pietenhuis in Middelharnis."

Woensdag 22 november
De pietjes hebben alles ingericht, ze zijn al druk aan het oefenen. Oefen je mee? "Tussen 14.00-17.00 uur gaan we schminken, zingen, springen, dichten, schilderen, dansen ..en nog veel meer. We draaien in de theaterzaal ook de film van ‘Het paard van Sinterklaas’."

Zaterdag 25 november
De pietjes zijn al druk aan het oefenen. Oefen je mee? "We gaan schminken, zingen, springen, dichten, schilderen, dansen ..en nog veel meer. En we hebben een heuse dj Piet!"

Woensdag 29 november
Deze dag is er zelfs een echte Sint-voorstelling. Je kunt dan eerst in het Diekhuus theater komen kijken naar het spannende avontuur ' De pakhuissleutel'. Daarna is het nog leuker om mee te oefenen met de pietjes. Los van de voorstelling komen kan ook, de pietjes zijn er vanaf 14:00 uur.

Allemaal voor …de kinderen

"'De ladies' van Ladies’ Circle Goeree Overflakkee vinden het belangrijk met de opbrengst van het Pietenhuis iets terug te doen voor de kinderen op Goeree Overflakkee en kijken ieder jaar welk doel een extraatje kan gebruiken. Vorig jaar was het de natuur speeltuin 'Buutenplaets' in Ooltgensplaat. Dit jaar..... is het nog een verrassing welke organisatie iets van het Pietenhuis in ‘zijn schoentje’ krijgt."