Bruinisse - Op donderdagmiddag en -avond 9 november 2017 werd langs de N59 ter hoogte de carpool-/parkeerplaats bij Bruinisse weer een gezamenlijke, grote DDO (donkere dagen offensief) verkeerscontrole gehouden. De actie was een samenwerking tussen politieteam Oosterscheldebekken en team Haringvliet. Ook deden de Rijksbelastingdienst, AVIM, Douane, recherche/DAP, arrestantentaken, team Verkeer, het IK en de vrijwillige politie, aan deze controle mee. "Bijna 100 voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd. Ook zijn er diverse mutaties opgemaakt van "interessante" voertuigen/personen in ons informatiesysteem." Lees hieronder de resultaten en bekijk de video.

Resultaten DDO controle 9 november 2017

De resultaten van de DDO controle bij Bruinisse leest u hieronder. de controle was gericht op mobiel banditisme en met name het tegengaan van woninginbraken. Bijna 100 voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd. Er zijn 35 hits gekomen van de ANPR. Er zijn 10 beslagen gelegd op voertuigen door de belastingdienst, waarvan er 8 zijn afgevoerd. Er is in totaal €9114,00 aan openstaande bedragen ter plaatse betaald aan de belastingdienst.

Er zijn ongeveer 20 (mini) proces-verbalen opgemaakt voor o.a. :

- niet dragen van de gordel

- mobiel bellen (7x)

- geen verzekering (WAM)

- doorgetrokken streep

- aanwezig hebben van soft drugs

- plaats op de weg

- vervallen apk

- milieudelict

- rijden zonder rijbewijs

- tegen de richting rijden

- snelheid.

Tevens is er één persoon aangehouden die nog 25 dagen gevangenisstraf had openstaan vanwege een eerder gepleegde woninginbraak. Ook zijn er diverse mutaties opgemaakt van ‘interessante’ voertuigen/personen in het informatiesysteem.