7 oktober 2017, Regio - KiKa, afdeling Goeree-Overflakkee heeft er een nieuwe actie bij, om nog meer geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Kees Witte: “We hebben mooie een afspraak met een recyclingbedrijf uit Zwartewaal gemaakt over het inleveren van de lege, platte blikjes van cola, sinas, bier, energiedrank ed." Lees hieronder verder en spaar ook mee!

KiKa Goeree-Overflakkee krijgt van Klein Recycling een mooie kiloprijs en dat gaat dan weer naar onderzoek. Het is goed voor het milieu en KiKa krijgt er een geld voor terug. Heb je een feestje? Hou een (vuilnis-)zak/bak apart voor blikjes én voor de bierdopjes. Geniet je graag van een schonere wijk? Raap dan gewoon wat blikjes op.

Kees Witte: “We willen jullie wel vragen om de blikjes plat te trappen (zie foto) en de blikjes die van ijzer zijn gescheiden in te leveren apart van de aluminium blikjes.”

Hoe kun je het ijzer en aluminium onderscheiden? Blik (staal) is magnetisch en aluminium niet. Eenvoudig dus te bepalen door er een magneet tegen aan te houden.

Inleveren van de platgetrapte blikjes kan bij Kees Witte, Fazantstraat 3 in Sommelsdijk of bij Leenard Rokven, Beatrixstraat 22 in Ouddorp: Waarvoor dank!