Middelharnis - Eerder bracht gemeente Goeree-Overflakkee een persbericht naar buiten dat vanaf november 2017 oud papier en karton overal op Goeree-Overflakkee met behulp van een blauwe papiercontainer zal worden gaan ingezameld. De invoering van de papiercontainers op heel het eiland roept vragen op. De redactie van Koole Media Service heeft ze voor u doorgestuurd naar de gemeente en snel antwoorden teruggekregen. Lees hieronder meer.

Onderstaand de antwoorden op de door u en jou gestelde vragen. Sommige vragen heeft de redactie samengevoegd omdat ze op elkaar leken en de vraag over het oud-papier-doosje is niet door de gemeente direct beantwoord. Hiervoor verwijzen zij naar de vraag over "het mogen weigeren van de papiercontainer" en "het gratis inleveren bij de milieustraten".

* Waarom geen plasticcontainer (daar heb ik veel meer van)?

Antwoord Gemeente Goeree-Overflakkee: "De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden tot nascheiden. Door nascheiding kan plastic uit het restafval worden gehaald. Helaas is nascheiding van papier en gft niet mogelijk. Vandaar dat voor papier en gft een aparte container wordt uitgegeven".

* Wat als ik de container weiger?

Antwoord Gemeente Goeree-Overflakkee: "De papiercontainer is niet verplicht. U kunt een mail sturen naar reiniging@ggo.nl en uw verzoek doorgeven".

* Wat moet ik hiervoor betalen?

Antwoord Gemeente Goeree-Overflakkee: "Het plaatsen en legen van de papiercontainer brengen voor u geen extra kosten met zich mee".

* Ik heb geen ruimte voor drie containers, mag ik deze dan aan de openbare weg houden staan? Zo, niet: waar dan?

Antwoord Gemeente Goeree-Overflakkee: "Nee dit mag niet. Containers dienen op eigen terrein te staan en mogen alleen tijdens inzamelen op de openbare weg worden aangeboden. Daarnaast is het altijd mogelijk om oud papier gratis in te leveren bij de milieustraten. Kijk voor meer informatie op www.goeree-overflakkee.nl/oudpapier".

* Ik heb hooguit een doosje oud papier, dat staat niet in vergelijk, toch? Antwoord, zie boven.