Ooltgensplaat - Gebruik makend van een pijl met boog, opende wethouder Arend-Jan van der Vlugt op dinsdagochtend 1 augustus 2017 op ludieke wijze de natuurspeeltuin Bûûtenplaets aan de Galathese Haven (Mariadijk 5) in Ooltgensplaat. De speeltuin bestaat grotendeels uit natuurlijke materialen en biedt uitdaging aan kinderen van 4 tot 14 jaar om meer te bewegen en avontuur te zoeken. Natuurspeeltuin Bûûtenplaets is de eerste buitenspeelplaats en natuurspeeltuin aan de oostkant van het eiland. Lees hieronder verder en bekijk de foto's.

Intensieve speel- en leerervaringen in een natuurlijke omgeving zijn belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Zij leren in de natuur verschillende vormen van spelen en risico’s nemen. Daarnaast zorgt het oude weeghuisje op het terrein voor een stukje cultuurbeleving; het huisje dateert uit 1935 en werd gebruikt om landbouwproducten te wegen die in de haven aan- en afgevoerd werden. Verder is er in het naastgelegen paviljoen Sluishaven gelegenheid om iets te drinken of een hapje te eten.

Ludieke opening

Na het openingswoord van Wim Noordzij (bestuurslid Stichting Bûûtenplaets) op 1 augustus, sloot wethouder Arend-Jan van der Vlugt (gemeente Goeree-Overflakkee) met een korte toespraak af en verrichtte aansluitend de openingshandeling. De wethouder schoot hierbij met pijl en boog ‘in de roos’ en opende daarmee officieel de speeltuin. “Ik vind het geweldig dat door participatie van ondernemers, scholen, verenigingen, inwoners en de gemeente aan de oostkant van het eiland dit prachtige project is gerealiseerd. Door financieel bij te dragen of door mee te helpen bouwen, is deze mooie natuurspeeltuin nu een feit! De Bûûtenplaets is uniek en verbindt duurzaamheid, educatie, recreatie en cultuur, die elkaar vervolgens verder versterken”, aldus een trotse wethouder.

Initiatiefnemer Wim Noordzij, vult aan: “Dat zo’n burgerinitiatief zo omarmd zou worden door het Flakkeese bedrijfsleven en vooral door de Flakkeese bevolking, is iets dat mijn stoutste verwachtingen overtroffen heeft. Zo’n professionele speeltuin, gerealiseerd door alleen vrijwilligers, dat verdient een hulde en bewijst dat inwoners deel uit willen maken van hun leefomgeving! Met name Mieke en Imar Kleijburg waren een drijvende kracht en van onschatbare waarde. De eerste aanzet om van Sluishaven een hotspot te maken aan de oostkant van het eiland is gezet en met veel animo gaan we ook andere dingen oppakken op het gebied van toerisme, educatie en recreatie!”

Meer informatie

Meer informatie over de natuurspeeltuin Bûûtenplaets vindt u op www.buutenplaets.nl of via facebook.com/buutenplaets, via de mail: wim@event-broker.com / info@buutenplaets.nl / of telefonisch via 0653142432.