Ooltgensplaat - Zaterdag 3 juni 2017 stond er weer een bataljon aan vrijwilligers klaar met materieel om de volgende fase van de Buutenplaets in te gaan. De Buutenplaets krijgt meer vorm en inhoud en ligt op schema. Men kon wederom rekenen op een geweldige inzet: werd afgelopen donderdag het gras nog gemaaid door loonbedrijf Kort en Zoon, nu stonden op zaterdag 3 juni onderstaande mensen en bedrijven klaar om aan de slag te gaan:

Martijn Klem, Matthijs v/d Velde en Henk Renes (AMK GWW BV), Dennis van Kempen en Jhefta van Estrik van Estrik (AMK Buitenruimtes), Imar en Mieke Kleijburg en Kevin van Leeuwen (AMK GWW/Imar Infra), Sjaak Vreeswijk (Vreeswijk Battenoord), Sjaak Troost (Sato Project Support) en zijn naamgenoot Sjaak Troost uit Middelharnis, Simon Terbeek, Perry Goedegebuur (AMK GWW), Sander Boers (S. Boers Grondwerken), Gerard Rook Den Engelsman, Mark Robberts, Jan Metske (Schotgroep), Willem Noordzij (Stichting Buutenplaets) Petra Wevers (Krachtig Buiten), Hans Bal en Kees Wuijckhuijse (Stichting Buutenplaets). Lees hieronder verder over de werkzaamheden.

De volgende werkzaamheden werden (al) uitgevoerd:

  • Plaatsen 120 m1 afrastering schapenweide (27-05)
  • Maaien gras Speelplaats (01-06)
  • Plaatsen iglo van wilgentenen
  • Aanleg terras Buutenhuus (200 m2)
  • Aanleg schelpenpaden (197 m1)
  • Ingraven/aanleggen 158 m1 aanvoerleiding vijverwater
  • Graven 15 m1 sleuf voor voeding (stroom) vijverpomp
  • Geleverd 2x picknickbank (nog 4 tegoed)
  • Boomstammen aangebracht

Willem Noordzij: "Het resultaat wordt nu goed zichtbaar en we komen nu meer in de fase om de speeltoestellen te gaan verwezenlijken die gedeeltelijk via crowdfunding gerealiseerd moeten worden. 17 juni is de volgende dag waarbij we nog steeds vrijwilligers kunnen gebruiken. Zo kijken we naar natuurorganisaties en scouting en scholen die mee willen denken en mee willen werken om het ook echt een project voor en door de gemeenschap te laten worden. Hartverwarmend is de enorme steun en waardering die we krijgen.

Met de nieuwe exploitant van Paviljoen Sluishaven is een samenwerking afgesproken en ook voor onderhoud en beheer zijn we in gesprek met maatschappelijke instellingen, natuur organisaties en educatieve instellingen. Ook met de gemeente worden plannen ontwikkeld om naast de Buutenplaets ook in de haven activiteiten te ontwikkelen zodat de Galathese haven aan de oostkant van het eiland met de steun van de Veero op het gebied van recreatie en toerisme ook een interessante speler wordt. Materialen zijn en blijven van harte welkom. De planning is nog steeds om in de zomervakantie open te zijn. Voor vragen en/of giften kunt u contact opnemen met Willem noordzij, via tel. 0653142432 en of via de mail.