Goeree-Overflakkee - Politie waarschuwt voor de gevaren die een hennepkwekerij en/of wietplantage met zich meebrengt. Hennepkwekers en/og wiettelers zijn zich dikwijls niet bewust van de gevaren voor de omgeving, woonwijk en omwonenden bij de locatie waar gekweekt wordt. Politie Haringvliet: "Er is brand- en ontploffingsgevaar en het levert gevaar op voor de gezondheid." Dinsdag 25 april 2017 werd in het centrum van Sommelsdijk nog een professioneel opgezette wietplantage opgerold. Lees hieronder verder over de gevaren.

BRAND- EN ONTPLOFFINGSGEVAAR
"Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken wordt de stroom vaak illegaal ‘getapt’. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. Zo is de kans op brand en ontploffing zeer groot!"

GEVAARLIJK VOOR DE GEZONDHEID
"Voor de wietteelt worden op grote schaal pesticide en zoutzuur gebruikt. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen zorgen voor ademhalingsproblemen en zelfs voor schade aan de luchtwegen. In de meeste hennepkwekerijen wordt met automatische sproei-installaties water verneveld om een vochtig klimaat te creëren. Die waterdruppels zijn een broedplaats voor legionella. Besmetting met de bacterie kan een dodelijke afloop hebben."

Bron Politie