Goeree-Overflakkee - Op woensdag 1 februari 2017 vinden er vier herdenkingsbijeenkomsten van de Watersnoodramp plaats op ons eiland. Dit jaar is het 64 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. De herdenkingen zijn een goed moment om stil te staan bij de enorme gevolgen voor Goeree-Overflakkee. Uw lokale omroep RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) schenkt in de week van 1 februari extra aandacht aan de Watersnoodramp van 1953, die zoveel impact had op en rond het eiland Goeree-Overflakkee en haar inwoners. De film "Watersnood" die Slogo laat zien geeft een overzicht van de vele aangrijpende gebeurtenissen die in de eerste dagen van de ramp. "Het is een documentaire die door niemand gemist mag worden en aangeeft dat noodgedwongen samenwerking en gezamenlijk leed lijden tot ongekende saamhorigheid en verbondenheid leidt en laat zien dat de mens in moeilijke omstandigheden tot vele goede dingen in staat is", aldus één van de medewerkers. Lees hieronder verder en bekijk de video met het tweede deel van de uitzending van RTV Slogo.

"De historische opnames in deze film geven een onvergetelijk beeld en laten deze rampzalige momenten zien, omdat we dit nooit mogen vergeten." Het tweede deel van de film is gericht helemaal op Goeree-Overflakkee met interviews van mensen die de ramp van nabij hebben meegemaakt.

Uitzendfrequenties lokale omroep RTV Slogo

RTV Slogo's radiouitzendingen zijn, op Goeree-Overflakkee, te beluisteren via de volgende frequenties:

  • Ether 105.6 FM (west) 105.9 FM (oost)
  • Kabel 105.9 FM
  • Digitaal 915

De televisieuitzendingen van RTV Slogo zijn via de Ziggo-?kabel te ontvangen op:

  • Digitaal: 36
  • Analoog: 67+ (840.000MHz)
  • Cl+module: 331

De televisieuitzendingen zijn ook via de internet-livestreamte bekijken. RTV Slogo is tegenwoordig ook via KPN te ontvangen en wel met de volgende gegevens:

  • TV: 322
  • Radio: 782

Herdenkingsbijeenkomsten op Goeree-Overflakkee

De tijden en programma’s van deze herdenkingsbijeenkomsten kunt u HIER lezen. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman is in Oude-Tonge bij de kranslegging aanwezig. Bij de overige kransleggingen zullen de wethouders Daan Markwat, Frans Tollenaar en Gerrit de Jong aanwezig zijn.