Dinsdag 14 mei 2024, Regio - "Meer dan 2500 boeren en tuinders laten zien wat zij voor ons doen.." Boeren en tuinders lanceren vandaag een massale publieksactie. Zij laten daarmee zien wat zij voor Nederland betekenen. Door het hele land worden op boerenbedrijven meer dan 2500 spandoeken opgehangen. In Zuid-Holland gaat het om 208 spandoeken. Op de spandoeken laten boeren en tuinders de producten zien die zij voor ons allemaal maken. Het eerste spandoek in de Zuid-Holland werd vandaag aangeboden aan landbouwgedeputeerde Frank Rijkaart van de provincie Zuid-Holland. Lees meer >>

Vervolg

‘Boeren en tuinders beleven onzekere tijden. Dat is enorm pijnlijk. Vaak laten we deze pijn ook zien. Dit keer kiezen wij heel bewust voor een positieve campagne. Het gaat niet over de problemen waar wij mee te maken hebben. Maar we laten nu juist zien wat wij ondanks al deze problemen nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekker patat of gezonde aardbeien. Dat komt allemaal van boeren en tuinders’, aldus LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins.

Spandoeken

Er zijn in totaal 2609 spandoeken door leden en niet-leden van LTO Noord besteld. Op de kaart is te zien waar de spandoeken ongeveer hangen. Er zijn 21 verschillende spandoeken met 21 verschillende jonge boeren en tuinders. Daarnaast zijn er ook reclame-uitingen op verschillende plekken in het land. Stuk voor stuk laten deze jonge boeren en tuinders zijn welke producten er in de land- en tuinbouw gemaakt worden. Eén van hen is Lieke kregel, het gezicht van de spandoek met verse melk. ‘Wij zijn trots op de producten die er mede dankzij ons zijn. Daarom staan we ook op de spandoeken. Hiermee ziet Nederland de toegevoegde waarde van de boerderijen waar zij lopen, fietsen of rijden’, zegt Lieke Kregel.

Plattegrond Nederland: De spandoeken zijn ook massaal besteld in Zuid-Holland

Tekst en plattegrond: Land- en Tuinbouw Organisatie Noord.