Goeree-Overflakkee - Op de redactie kwamen meerdere vragen binnen over de diverse (meer dan vijf) ambulances die op maandagavond 13 mei 2024 geparkeerd staan bij het politiebureau aan de Olympiaweg te Sommelsdijk. "Heeft dat te maken met de uitbraak van het Noro-virus op ons eiland?" Er worden deze week meerdere multidisciplinaire oefeningen gehouden op Goeree-Overflakkee. Lees meer >>

Vervolg

Op de redactie werden vragen gesteld met betrekking tot eerdere berichtgeving over dat het drinkwater op ons eiland het Noro-virus zou bevatten, wat al snel ontkracht werd door Evides, die de watervoorziening op Goeree-Overflakkee verzorgd. Ook CuraMare deed deze morgen vrij vlot een bericht uitgaan over de hele situatie. De vraag "Staan die ambulances bij het politiebureau in verband met 'code rood' in het ziekenhuis kan dus ook vrij snel ontkracht worden: Nee, daarom staan die ambulances er niet.

Oefening hulpdiensten

In een multidisciplinaire oefening werken zo veel mogelijk hulpdiensten samen om een 'fictieve' casus te oefenen. Dus deze week ziet u op het eiland op verschillende momenten meerdere hulpdiensten samenkomen. U ziet geen echte ongevallen, maar doordat er "slachtoffers" mee-oefenen, voelen de verschillende situaties wel echt aan.