Goeree-Overflakkee - Met elf punten uit de laatste vijf ontmoetingen, waarbij het liefst 17 goals liet noteren en verlies verijdelde, bevindt het eerste elftal van NTVV zich in wat zo mooi heet ‘the winning mood’. Lees hieronder een sportverslag door David Bakker met de titel: Succesreeks NTVV ten einde na verlies tegen v.v. Pernis >>

Verslag

Met elf punten uit de laatste vijf ontmoetingen, waarbij het liefst 17 goals liet noteren en verlies verijdelde, bevindt het eerste elftal van NTVV zich in wat zo mooi heet ‘the winning mood’. Interim-trainer Sander van Tilborg heeft de neuzen dezelfde richting op weten te brengen en dankzij een voorbeeldige teamspirit hebben de zebra’s zelfs nog zicht op het veroveren van een (3e) periodetitel. Om dat laatste te realiseren, zal er in de laatste thuiswedstrijd in ieder geval moeten worden gewonnen van vv Pernis, de ploeg waartegen de Nieuwe-Tongenaren begin december in de uitmatch met 5-2 ten onder gingen. Reden te meer om drie punten toe te voegen aan de succesreeks.

Opponent v.v. Pernis staat op de 6e plaats op de ranglijst en is daarnaast in het bezit van de eerste periodetitel, wat recht geeft op de nacompetitie mét ‘kans’ op promotie naar de 4e klasse. Trainer Miguel Muñoz heeft er alle vertrouwen in dat zoiets tot de mogelijkheden behoort en heeft daarom onlangs voor nóg een seizoen bijgetekend.

NTVV snel op achterstand

De zon schijnt uitbundig en behaagt de voor het merendeel in korte broek gestoken toeschouwers vorstelijk als scheidsrechter Erik Ju voor het eerst zijn fluitsignaal over De Kopernis laat schallen. Al in de eerste minuut krijgt topscorer Neal Kuiper het op zijn heupen en flitst op de hem bekende wijze tot twee keer toe langs zijn opponent, maar er is géén enkele zebra meegekomen om de voorzet van Kuiper in een goal om te zetten. NTVV heeft het betere van het spel in de openingsfase, maar het zijn de Pernissenaren die als eerste kunnen juichen als een voorzet van de rechterkant op onberispelijke wijze wordt afgerond. De 0-1 doet de wedstrijd onmiddellijk kante-len en Miguel Muñoz’ formatie draait de thuisploeg de duimschroeven grondig aan. Na ruim tien minuten speeltijd heeft de defensie van de zwart-witten andermaal het nakijken als een voorzet, ditmaal vanaf de linkerflank, kinderlijk eenvoudig door de meegekomen spits wordt benut. Sander van Tilborg ziet dat zijn ploeg op het mid-denveld wordt overlopen en geeft aan ‘over te schakelen naar een 4-4-2 opstelling’ met ‘twee buitenste middenvelders’. De omzetting lijkt snel haar vruchten af te wer-pen, want langzaam maar zeker komt de thuisploeg beter in haar spel en weet het Pernis bij tijd en wijle met solide combinatievoetbal op de eigen helft ‘vast te zetten’.

Pernis probleemloos overeind

Nadat de eerste drinkpauze, bepaald geen luxe met deze tropische temperaturen, achter de rug is gaan de zwart-witten met man en macht op zoek naar de aanslui-tingstreffer. De Pernissenaren geven het elftal van Sander van Tilborg de gelegen-heid om gerieflijk te combineren tot aan de zestien, waarna de aanval in de meeste gevallen acuut onschadelijk wordt gemaakt en aansluitend vlot wordt overgegaan tot een snijdende counter, waarbij doelman Davy Schellevis zich enkele malen dient te onderscheiden om de stand niet verder te laten oplopen. “Dichter op elkaar”, roept Miguel Muñoz naar zijn spelers, wetende dat een doelpunt van NTVV de wedstrijd ineens weer een ander karakter kan geven. Muñoz hoeft zich echter geen zorgen te maken, want zijn team troeft de zebra’s vooralsnog op alle fronten af en lijkt zelf op 0-3 te komen, maar de foutloos leidende Erik Ju bekrachtigt het vlagsignaal van zijn grensrechter die buitenspel heeft gezien. Na een half mislukt schot van Neal Kuiper dat naast suist komen de Pernissenaren vlak voor de pauze dan toch op 0-3 als een messcherpe voorzet over Davy Schellevis heen zeilt waarna de bal op ’t hoofd komt van één van de meegesnelde spitsen die feilloos inkopt en zijn ploeg op een zéér comfortabele voorsprong zet. Onmiddellijk erna fluit Ju voor een welkome pauze.

Pernis beslist de wedstrijd vlak na rust

Met Youri Kievit voor de licht geblesseerde Gert Aantjes in de gelederen gaat NTVV hartstochtelijk van start in het tweede bedrijf en ook nu ziet het de tegenstander uit de eerste de beste aanval scoren. Een uitgekookte aanval van Pernis wordt met een schot in de roos voltooid waarmee het laatste sprankje hoop voor de zwart-witten lijkt vervlogen. In de minuten erna krijgen de Pernissenaren nog enkele goede kansen om de stand op te voeren, maar de afronding laat te wensen over, tot ongenoegen van trainer Muñoz die zich, ofschoon de 0-4 daar geen enkele aanleiding toe geeft, staand voor de dug-out regelmatig opwindt en met Spaans temperament z’n spelers probeert bij de les te houden. En Muñoz heeft gelijk, want de Nieuwe-Tongenaren stropen de mouwen op en waar de kansen in de eerste helft uitbleven, rijgen de mogelijkheden voor de zebra’s zich nu in rap tempo aaneen. Een voorzet van de voorbeeldig werkende Lars Hollaar arriveert bij Emiel Buijs die de bal in enen op het doel jast, maar de alerte keeper van Pernis op zijn weg vindt. Een minuutje verder sprint Youri Kievit slim de diepte in en maakt zo de weg vrij voor Neal Kuiper, die vervolgens drie tegenstanders zijn hielen laat zien, maar strandt op de Pernisser-goalie Mitchell Speksnijder. Een goal van NTVV hangt nochtans ergens in de lucht!

NTVV krijgt de bal er niet in

Halverwege de tweede helft krijgt Neal Kuiper in dezelfde minuut twee prachtige mogelijkheden om de hatelijke nul van het bord te krijgen, maar de anders zo tref-zekere spits weet de beide kansen niet te verzilveren. “Zo af en toe heb je van die wedstrijden, dat er niks lukt”, geeft een NTVV-aanhanger de gevoelens van velen weer. Youri Kievit, die wederom een uitstekende invalbeurt aan de dag legt, gunt even verder Neal Kuiper een levensgrote kans, maar goalie Speksnijder kan zich er met een uiterste krachtsinspanning nog nét voor gooien. Sander van Tilborg brengt de jongelingen Murad Kasim en Matiz de Groot in de arena voor de leeggespeelde Emiel Buijs respectievelijk Malcolm Jeronimus. Kan het jeugdig élan NTVV nog aan een doelpunt helpen? Het siert de Nieuwe-Tongenaren dat ze blijven knokken voor de eer in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. vv Pernis verschaft zichzelf uit twee striemende uitbraken dito uitgelezen kansen, maar ook bij de bezoekers is het beste ervanaf. In de slotfase van het duel kogelt Neal Kuiper een vrije trap rakelings de kruising en lijkt de eerste nederlaag onder Sander van Tilborg gepaard te gaan met een 0 voor de thuisploeg zelve. In de extra tijd krijgen de zebra’s dan toch loon naar werken als een hoekschop van Nick van Alphen in een scrimmage eindigt en de bal via Raoul Flikweert en Youri Kievit bij laatste man Marko Karsbergen terechtkomt die zonder aarzeling de bal in de touwen rost en de 1-4 laat aantekenen op het bord.

Nacompetitie voor NTVV verkeken

In de seconden erna krijgt NTVV nóg enkele grote kansen, maar geheel conform het spelbeeld worden ook deze onbenut gelaten. Als referee Ju, die gerust de beste man van het veld mag worden genoemd deze zonovergoten zaterdagnamiddag, voor het laatst blaast weet de thuisformatie dat de droom die nacompetitie heet, onhaalbaar is gebleken en dat het obstakel v.v. Pernis een brug te ver was. Desalniettemin kunnen de zwart-witten terugkijken op een prachtige periode waarin het met vereende krach-ten uit een diep dal klom en, onder leiding van Sander van Tilborg, met vertrouwen kan uitzien naar het nieuwe seizoen en het slotakkoord volgende week, in én tegen Melissant, dat nog een (minieme) kans heeft op het bereiken van de nacompetitie. Pernis is zeker van die competitie en kan zich gaan opmaken voor deze eindstrijd.

Goal: Davy Schellevis.

Achter: Raoul Flikweert, Marko Karsbergen, Gino van der Zant, Emiel Buijs (61; Murad Kasim).

Midden: Brett van Vliet, Nick van Alphen, Malcolm Jeronimus (80; Matiz de Groot).

Voor: Neal Kuiper, Lars Hollaar, Gert Aantjes (46; Youri Kievit).

Niet gewisselde speler(s): -

1-4

6 v.v. Pernis 0-1

12 v.v. Pernis 0-2

45 v.v. Pernis 0-3

48 v.v. Pernis 0-4

91 Marko Karsbergen 1-4

MAN OF THE MATCH: Brett van Vliet

Tekst: David Bakker.