Ouddorp - Op vrijdag 22 september 2017 bezoeken ongeveer 260 leerlingen van basisscholen in Ouddorp, Stellendam en Goedereede de Verkeersveiligheidsdag Goeree-Overflakkee. Rondom en in de Dorpstienden in Ouddorp vinden er verschillende activiteiten plaats waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. De nadruk ligt daarbij op “zelf ervaren” en het eigen verkeersgedrag. Wethouder Peter Feller, verkeersveiligheidsambassadeur van Goeree-Overflakkee, geeft het startsein. Lees hieronder meer.

De leerlingen oefenen hun fietsvaardigheden op een parcours, voeren opdrachten uit rondom het thema ‘Alcohol en drugs in het verkeer’ en het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid geeft een demonstratie van de remweg van een auto. De verkeerskennis wordt getest tijdens een quiz en de leerlingen brengen een bezoekje aan een vrachtwagen.

Wethouder geeft startsein
’s Morgens van 09.00 tot 11.30 uur bezoeken OBS Buten de Poorte, CBS Het Kompas, OBS Stellegors en CNS Zomerland de Verkeersveiligheidsdag, ’s middags van 12.15 tot 14.45 uur komen de School met de Bijbel Koningin Beatrix en OBS De Westhoek op bezoek. Wethouder Peter Feller, verkeersveiligheidsambassadeur van Goeree-Overflakkee, geeft om 08.50u het startsein en heeft voor alle leerlingen die meedoen een leuke verrassing.

Themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”
De Verkeersveiligheidsdag maakt onderdeel uit van de eerste Themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers” in Zuid-Holland. De themaweek start op zaterdag 16 september 2017. Tijdens deze week vinden er allerlei verkeersveiligheidsevenementen plaats, kijk op maakeenpuntvannul.nl voor een overzicht.

De themaweek vormt de aftrap van de gelijknamige campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Z-H), de negen verkeersveiligheidsambassadeurs en de regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten en partners in Zuid-Holland.