25 maart 2017, Goeree-Overflakkee - De reactietijden van politie, dat is team Haringvliet op Goeree-Overflakkee, op spoedmeldingen werd landelijk bekeken. In 2016 kwamen bij de politie 1.070 spoedmeldingen binnen in de gemeente Goeree-Overflakkee. In 55,8% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig. Landelijk is de politie meestal binnen 3 tot 10 minuten aanwezig. Politie: "Wij leggen de lat hoog: in 90% van alle spoedmeldingen willen we binnen 15 minuten bij u zijn. In 2016 lukte dat meestal wel in de steden, maar niet in dunbevolkte gebieden. Gemiddeld waren we in 84% van de meldingen binnen 15 minuten bij u." Op Goeree-Overflakkee werd dit niet gehaald. "We" bleven het afgelopen jaar steken op een krappe 56 %. Lees hieronder verder.

Landelijk waren er in 2016, 347.603 spoedmeldingen voor de politie in 2016; dat zijn 952 per dag, zo'n 40 meldingen per uur. De politie is dag en nacht bereikbaar voor de veiligheid van Nederland en doet er in noodsituaties alles aan om zo snel mogelijk bij u te zijn: "Hoe snel we zijn? Bij een spoedmelding laten we alles uit onze handen vallen. We komen direct. In een gebied waar veel mensen wonen, is meer politie. Daar zijn we vaak sneller bij u. Hoe snel we zijn hangt ook van andere dingen af. Bijvoorbeeld: hoe ver zijn we bij u vandaan, zijn er nog andere spoedmeldingen en de verkeersdrukte."

Wanneer belt u 112? Bij levensbedreigende situaties en bij situaties met direct gevaar. Maar ook bij verdachte situaties: u ziet bijvoorbeeld iemand inbreken of 'zeer verdacht' gedrag vertonen. Vaak is uw eerste gedachte goed: bij twijfel, dus toch bellen!