HET JEUGDSOLISTENCONCOURS 2017 IS AFGELAST! Tekst hieronder is niet meer van toepassing op 2017.

Melissant - Het concours is al sinds 1964 een begrip op het eiland Goeree-Overflakkee en omstreken. Ben je op de concoursdatum hoogstens 18 jaar dan kun jij je "op je best" laten horen tijdens het jeugdsolistenconcours. Dit jaar zal het concours plaatsvinden op zaterdag 13 mei 2017 in de Melishof te Melissant. Het concours biedt een podium voor jonge muzikanten die kleine instrumenten bespelen als de blokfluit, tot grote instrumenten als het orgel en de piano. Voor solisten en combinaties, voor vele jonge muzikanten het eerste contact met het podium en de mogelijkheid om podiumervaring op te doen, precies waar het concours voor is bedoeld. Lees hieronder verder en meld je aan!

Het Jeugdsolistenconcours wil jonge muzikanten stimuleren en motiveren. Het maakt niet uit of je behoort tot de jongeren die al een aantal jaren muziek maken en tot de gevorderden mogen worden gerekend, of dat je misschien nog niet zo lang zingt of een instrument bespeeld. Iedere muzikant is van harte uitgenodigd zich aan te melden. Het concours is voor een groot deel afhankelijk van sponsoren die het concours een warm hart toedragen en mede het belang inzien tot instandhouding van dit zo belangrijke podium voor jonge muzikanten. "Ook dit jaar hopen we op een mooie bijdrage te kunnen rekenen vanuit het bedrijfsleven en particulieren."

De jury
Net als voorgaande jaren geven drie deskundige juryleden een professioneel rapport af aan elke deelnemer, waarin naar een aantal specifieke rubrieken wordt gekeken zoals: toonkwaliteit en zuiverheid, interpretatie, techniek, ritmiek en muzikale uitvoering. De juryleden zijn: Margreeth Chr. de Jong, Jacqueline Dekker en Liene Madern-Stradina.

Meld je aan!
Vanaf nu kunnen deelnemers zich aanmelden via de officiële website. De inschrijving moet uiterlijk 29 april aanstaande via jeugdsolistenconcours.nl zijn gedaan. De inschrijfkosten zijn €15,00. Er is plaats voor maximaal 70 deelnemers, wees er dus op tijd bij!

Foto's zijn archieffoto's.