Regio - Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming of uitstapje. Een regio kan daarop inspelen door de bezoekers te informeren wat er allemaal te doen en te zien is. Recreatieondernemers die meer weten over hun eigen landschap, hebben een streepje voor. Zeker in het Haringvliet, waar de zeearend boven je hoofd cirkelt, en we binnenkort weer kunnen genieten van oer-Hollandse deltanatuur. Daarom organiseert IVN komende maanden de cursus Gastheer van het Haringvliet voor recreatieondernemers. Op 24 januari 2017 start de cursus Gastheer van het Haringvliet. In deze cursus maken recreatie-, horeca- en agrarische ondernemers kennis met de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen. Lees hieronder verder.

Na afloop van deze cursus kunnen ondernemers hun gasten vertellen over bijvoorbeeld het ontstaan van het Haringvliet, de bijzondere natuur en mooie plekjes om te bezoeken. Zo wordt een bezoek aan het gebied aantrekkelijker voor de recreant. En dat is des te belangrijker, nu Nationaal Park Biesbosch - Haringvliet en de Waterbus de komende jaren vele duizenden nieuwe bezoekers zullen trekken.

Tijdens de cursus leren deelnemers elkaar en elkaars onderneming kennen en bouwen zij samen een sterk netwerk op. Daarmee groeit de aantrekkingskracht van het bedrijf én van de regio. Dat is belangrijk voor IVN en de partners, omdat zo meer mensen het prachtige gebied ontdekken en de Zuid-Hollandse natuur in hun hart sluiten.

In vier cursusdagen en een terugkombijeenkomst wordt ingegaan op het landschap en de natuur in het gebied, maar ook op o.a. het cultureel erfgoed, de strijd met en tegen het water, en streekproducten. Ook is er volop ruimte om het Haringvliet zelf te beleven. De cursus wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling, provincie Zuid-Holland, Droomfondsproject Haringvliet, de Nationale Postcode Loterij, Marketing OP Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Eilandmarketing Goeree-Overflakkee.

De cursus is bestemd voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme rond het Haringvliet. Kosten voor de cursus bedragen €100,00 per persoon. Aanmelden graag vóór 20 januari 2017.

Klik hier voor aanmelden en meer informatie.