Goeree-Overflakkee - Dit weekend is het lange weekend van de korte keten! in dit eerste themaweekend staat lokaal en duurzaam voedsel centraal. Ook op ons eiland Goeree-Overflakkee weten we hoe het is om lokaal, sámen zaken op te pakken. Want "Sámen maken we Goeree-Overflakkee!" Koole Media Service zet graag lokale bedrijven in de spotlights, door een gratis artikel te plaatsen in rubriek ''in 't zunnetje', op informatiewebsite iGO.nl/zakelijk. Lees hieronder het verhaal van Ben Schipper. Schipper is op de markt gekomen met Flakkeelokaal.nl. "Van, voor en door ons eiland!" Ook nieuwsgierig? Lees meer >>

Weekend van de Korte Keten

Het themaweekend is overgewaaid uit Vlaanderen waar sinds 2018 jaarlijks een week van de Korte Keten wordt georganiseerd. Voor de organisatie van het eerste Nederlandse weekend hebben verschillende websites en initiatieven de handen ineengeslagen.

Van grond tot mond

In Nederland zijn veel initiatieven die zich richten op de korte keten en zo bouwen aan een duurzamer en eerlijker voedselsysteem. In zo'n korte keten zit geen of maximaal één schakel tussen boer en consument. Kiezen voor eten uit de korte keten levert veel voordelen op: de impact op het milieu is lager, het stimuleert natuurinclusieve landbouw en biodiversiteitsherstel, boeren ontvangen een eerlijke prijs en consumenten genieten van een gevarieerd aanbod van gezonde en verse (seizoens-)producten. Door te kopen bij lokale boeren lever je als consument ook een bijdrage aan een sterkere lokale en regionale economie en ontstaat meer betrokkenheid tussen de eindgebruiker en de producent.

Activiteiten
Reden genoeg om mee te doen met het weekend van de korte keten, zowel voor producenten als consumenten. Op weekendvandekorteketen.nl vind je activiteiten en adressen van boerderijverkooppunten, voedselbossen en stalletjes bij jou in de buurt. Ook zijn er leuke fietstochten gemaakt langs aanbieders in alle provincies.

Lokale ondernemer In 't Zunnetje: Ben Schipper - lokaalflakkee.nl

Sámen maken we Goeree-Overflakkee! Koole Media Service zet graag lokale bedrijven in de spotlights, door een gratis artikel te plaatsen in rubriek ''in 't zunnetje', op informatiewebsite www.iGO.nl/zakelijk. Mail de redactie en kom ook in aanmerking voor een gratis artikel van jouw bedrijf! Eerder waren we in gesprek met de broers Adriaan en Frans Lodder. Deze keer laten we Ben Schipper graag aan het woord. Schipper is op de markt gekomen met Flakkeelokaal.nl. "Van, voor en door ons eiland!"

Ook nieuwsgierig? Lees HIER meer >>

Bron weekendvandekorteketen.nl