26 augustus 2020, Goeree-Overflakkee - Het is bijna ieder weekend raak: Tuintjes-rommelmarkten zijn populair op ons eiland. Nadat rommelmarkten en de vrijmarkt op Koningsdag niet doorgingen door de coronacrisis en tegelijkertijd mensen massaal hun huis gingen opruimen, is in Stellendam het idee van de tuintjesmarkt ontstaan. Inmiddels hebben meerdere dorpen op Goeree-Overflakkee dit voorbeeld gevolgd. Verspreid over Goeree-Overflakkee zijn er diverse markten gehouden en aanstaand weekend (29 augustus) volgen de dorpen: Achthuizen en Langstraat, Dirksland, Park de Ventjager (Steigerdijk) Ooltgensplaat en Melissant. 5 september is Den Bommel aan de beurt en de 12 september wordt er een Tuintjes-rommelmarkt georganiseerd in "Menheerse". Lees hieronder verder.

Markten op een rijtje:

* 29 aug. -Tuintjes-rommelmarkt Achthuizen & Langstraat

Op zaterdag 29 augustus wordt er van 10:00 uur tot 16:00 uur een Tuintjes-rommelmarkt georganiseerd in Achthuizen. Zin om mee te doen? Meld je dan aan via de mail: tuintjesmarkt8huizen@outlook.com.

Organisatie: "Door als bezoeker de aangegeven pijlen te volgen, bezoek je ook daadwerkelijk alle tuintjes die meedoen. Ook kun je een prijs winnen, informeer hiernaar! Houd je aan de coronamaatregelen: houd 1,5 meter afstand en was of desinfecteer je handen regelmatig. Iedereen met een tuin of oprit die spulletjes wil verkopen kan meedoen!" Zie bijgevoegde flyer voor Tuintjes-rommelmarkt in Achthuizen. "De looproute wordt bekend gemaakt op de facebookpagina van de dorpsraad Achthuizen. "Achthuizen, het kleinste dorp, met de grootste ambitie!"

Langstraat: Zaterdag 29 augustus vindt er ook in Langstraat een tuintjes-rommelmarkt plaats. Vanuit Achthuizen kun je de dijk verder afrijden en ook in Langstraat gezellig komen kijken of er wat van je gading bijzit. Langstraat 8b, 24,34,29 62a, 72 en 72a doen mee en ook Beatrixstraat 6 en 18 doen mee. Je bent van harte welkom in Langstraat!

* 29 aug. Tuintjes-rommelmarkt Dirksland

Op zaterdag 29 augustus 2020 wordt er van 09:30 uur tot 15:00 uur een Tuintjes-Rommelmarkt georganiseerd in Dirksland. Ook zin om mee te doen? Opgeven is niet meer mogelijk. Zie verdere info flyer hieronder en lees hier het artikel van Dirksland.

* 29 aug. Tuintjes-rommelmarkt Woonvoorziening Molenzicht in Dirksland

Molenzicht: "Wij doen ook mee met de tuintjesmarkt van Dirksland!!! Op zaterdag 29 augustus van 9.30-15.00 uur. Woonvoorziening Molenzicht. Molenzicht 85a. Houten spullen Kettingen, armbanden Kaarten Snoep en koekjes Handwerken allerlei Plantenpotten Mod podge-spullen/ Gesso Dennenappel-uilen En...rommeltjes" -Zie flyer hieronder!

* 29 aug. Tuintjes-rommelmarkt Park de Ventjager (Steigerdijk) Ooltgensplaat

* 5 sept. Tuintjes-rommelmarkt Den Bommel van 09:30-15:30 uur

Zaterdag 5 september a.s. wordt er tuintjesdag gehouden in Den Bommel. De regels om deel te nemen zijn simpel: - bouw je marktkraam of zet je verkoopwaar in je eigen tuin (Niet erbuiten i.v.m. vergunningen) - houd je aan de 1,5 m regels - geef je op uiterlijk 2 september, 12:00 uur per mail Aanmelden is nodig/gewenst voor de digitale overzichtskaart. Dat kan via tuintjesmarkt@roukens.org. Vermeld hierbij je naam en adres - tuin uitlenen mag, dan wel dat adres opgeven bij aanmelding - alles mag oude en nieuwe spullen - winkels mogen ook meedoen vanuit een tuin.

Tijdig opgegeven garandeert een vermelding op de digitale plattegrond. Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is alleen aansprakelijk voor de plattegrond en aanmeldingen. Verder is de organisatie niet aansprakelijk. Verkoop alleen op eigen grondgebied. Tevens dient iedereen zich te houden aan de corona regels. Zie flyer hieronder!

* 29 aug. Tuintjes-rommelmarkt Melissant

'Tuintjes rommelmarkt in Melissant' Op zaterdag 29 augustus zal er in Melissant een tuintjes rommelmarkt plaatsvinden. Aanvang 09.30 uur tot 14.30 uur. Er hebben zich al 65 deelnemers aangemeld, maar mocht je je nog niet aangemeld hebben dan kan dat nog. Iedereen in Melissant die wat spulletjes wil verkopen kan dat doen met een kraampje in z’n eigen tuin of oprit. Het kost niets. Maak een leuk kraampje van een tafel of een kleedje, een stoel er bij en de verkoop kan beginnen. Mocht je geen tuintje hebben of eigen inrit dan kun je wellicht bij iemand anders in Melissant terecht die wel een tuintje en/of eigen inrit heeft. Wil je mee doen geef je dan op bij Jan Legierse via 06-47490307 of per email: eaza08jm@gmail.com en geef even je adres door. De organisatie zorgt dan voor een plattegrondje met een looproute die men kan volgen voor de tuintjes rommelmarkt. Deze looproute zal ook bij diverse kraampjes te vinden zijn alsmede bij de plaatselijke supermarkt. De bezoekers van deze tuintjes rommelmarkt worden verzocht zich zoveel mogelijk aan de RIVM richtlijnen te houden, dus afstand houden van elkaar en regelmatig ook je handen desinfecteren. Er zullen in het dorp diverse mogelijkheden zijn om ergens een bakje koffie te drinken. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met een prijsvraag en een leuke prijs te winnen."

KLIK HIER voor meer info over: "Tuintjes-rommelmarkt-Middelharnis-verzet-naar-12-september