Dirksland - Op zaterdag 29 augustus 2020 vindt in Dirksland de eerste Tuintjes-rommelmarkt plaats. "Er zijn zo'n 90 tuinen aangemeld als deelnemer." De tuinjesmarkt is van 09:30-15:00 uur door het hele dorp te bezoeken. Nadat rommelmarkten en de vrijmarkt op Koningsdag niet doorgingen door de coronacrisis en tegelijkertijd mensen massaal hun huis gingen opruimen, is in Stellendam het idee van de tuintjesmarkt ontstaan. Inmiddels hebben meerdere dorpen op Goeree-Overflakkee dit voorbeeld gevolgd. Lees hieronder verder.

Vervolg

Op zaterdag 29 augustus is Dirksland aan de beurt. Bij circa 90 huizen –verspreid door het hele dorp- staat op zaterdag de voor- of achtertuin vol met vintage spullen, huishoudelijke voorwerpen, (kinder)kleding, campingspullen, gereedschap en woon- en tuinaccessoires. Voor een habbekrats kunnen bezoekers al struinend door het dorp hun eigen pareltjes vinden. Wat voor de een overbodig is, is voor de ander een aanwinst.

Initiatiefnemer Samantha Visser is blij met het grote aantal aanmeldingen: “Het is echt mooi om te zien dat zelfs in de vakantietijd zoveel mensen zich hebben aangemeld. En we zijn er nog niet, de inschrijfsperiode loopt nog een dag. Dan sluiten we, want dan kunnen we de plattegrond gaan maken waarop alle adressen te vinden zijn”. Deze plattegrond zal vanaf 27 augustus beschikbaar zijn (als de inschrijftermijn van deelnemers is verlopen) via de website tuintjesmarkt-dirksland als download of om zaterdag via de smartphone te bekijken terwijl de bezoekers hun route kiezen in Dirksland.

De tuintjesmarkt in Dirksland vindt plaats op zaterdag 29 augustus van 9.30 uur tot 15.00 uur. Bezoekers worden aangeraden kleingeld mee te nemen en zich te houden aan de minimale afstand van 1,5 meter.