10 mei 2023, Oude-Tonge - DS1 en HB1 speelden dit weekend beiden thuis. "DS1 verloor na een prachtige wedstrijd met 9-11 en HB1 maakte een slechte start enigszins goed, maar eindigde ook aan de verliezende kant met 6-11. Afgelopen vrijdagavond speelden onze softbaldames een thuiswedstrijd tegen Neptunus. Als je er niet bij was, dan heb je echt een sensationele wedstrijd gemist!" Lees het hele verslag hieronder >>

Vervolg

We hebben in het veld genoten van prachtige acties; meerdere vangballen werden er gemaakt, waaronder een fantastische van onze midvelder Diana!

En laten we vooral het prachtige flipballetje van onze rechtsvelder op Kyra niet vergeten, waardoor er een nul gemaakt werd op het tweede honk.

Aedin heeft de volledige wedstrijd staan pitchen en wat ging dat goed! Door haar wisten we ervoor te zorgen dat Neptunus een tijdje amper punten kon scoren.

Ook aan slag hebben de dames goed werk geleverd! De ballen vlogen heerlijk weg en de punten werden lekker binnengelopen. Karin bezorgde de pitcher van Neptunus flink wat stress, door haar te laten denken dat ze het 2e honk ging stelen en Sabine haar laatste slagbeurt had zomaar een homerun kunnen zijn, wat een klap! Helaas, vangbal.

Eindstand 9-11

Beste slagvrouwen: Karin, Kyra en Sabine (0.333)

Zondagochtend mochten onze mannen en vrouwen van honkbal 1 aantreden tegen het Jeka uit Breda.

Na een stroeve start van The Islanders kon Jeka uitlopen tot een flinke voorsprong van 2-11 na de eerste inning. Echter lieten HB1 zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Op defensief gebied mocht Jan de Puy het stokje over nemen van Peter Roubos als pitcher. Jan was ouderwets op dreef en nam in de tweede inning daarom alle nullen op zijn rekening met een aangooi naar het eerste honk en twee keer een strike out!

In de aanval kwamen onze Islanders steeds beter op gang. Na mooie hits van Peter Roubos, Ernst Vuerhardt en Lars Nelis konden we weer 3 punten bijschrijven.

In de inningen daarna was het vooral defensief dik in orde bij beide teams, waarbij uiteindelijk de Islanders nog 1 punt konden scoren. Dit bleek echter niet genoeg voor de overwinning.

Eindstand 6-11.

Beste slagman: Peter Roubos (1.000)