Sommelsdijk - Het is niet naast de deur, Brunssum, een mooi dorpje in het Limburgse landschap vlakbij Heerlen. Toch was het voor de Flakkeese Maikel Peeman de moeite waard om op zondag 2 april 2017 vanuit Sommelsdijk af te reizen voor de 5km Talentenrace. Peeman heeft een tijd gekwakkeld met een achillespeesblessure maar liet zien dat hij zijn oude vorm weer aardig te pakken heeft. Lees hieronder een verslag door één van de aanwezigen.

"De trainingen gaan weer goed, ik draai mijn kilometers om het duurvermogen weer op peil te krijgen en ook de snelheid gaat steeds beter, het is alleen al fijn dat ik nu weer kan opbouwen en niet meer wordt gehinderd door pijntjes", aldus Peeman die met zijn prestaties van vorig seizoen veel furore maakte in de atletiekwereld. Met name de bijzonder snelle 8.41min op de 3000m deed hem beseffen dat er veel mogelijk is. Toch is Peeman niet van plan om al op zijn lauweren te rusten. "Ik ben pas achttien jaar dus ik kan nog volop groeien, dit seizoen richt ik me op de 5km, liefst wil ik onder de 15min duiken". En dus was de 5km in Brunssum een goed meetmoment. In een veld van zo'n 100 atleten onder de 23jr ging Peeman goed mee in de voorhoede waar het tempo direct zeer hoog lag. De snelste drie atleten zouden zelfs net onder de 15min finishen. Peeman kende een zware vierde kilometer maar wist er met de finish in zicht nog een goede sprint uit te persen waarmee hij als 14e finishte in 15.47min, een verbetering van zijn persoonlijk record. "Als ik kijk waar ik vorig jaar rond deze tijd stond sta ik er, ondanks de magere voorbereiding, nu beter voor, dus laat het baanseizoen maar komen".

In Goes werd op zondag 2 april voor de vijfde maal de Ladiesrun georganiseerd, met keuze tussen 5km, 7,5km en 10km was er voor iedereen een geschikte afstand en met opgeteld ruim 750 deelnemers aan de start kon de organisatie zeer tevreden zijn. Namens AV Flakkee deden Wilma van der Slik, Jeannet Sarelse en Janneke Appel mee. Onder zonnige omstandigheden gingen zij op in de roze massa die de Zeeuwse polders kleurde. Wilma van der Slik finishte op de 7,5km na 45.32min. Op de 10km kwam Jeannet Sarelse als 60e na 55.31min over de eindstreep, dat betekende voor haar een nieuw persoonlijk record. Janneke Appel bleef met 58.20min ook nog binnen het uur.

Ook Henkjan Tieleman kwam op zondag 2 april in actie, hij deed mee aan de 5km van Dwars door Dordt en deed dat zeer goed. Met 19.35 verbeterde hij zijn persoonlijke record en ook was hij eerste in zijn categorie heren 40+. “De laatste tijd loop ik wat wisselvallig, het goede gevoel ontbrak en dan is dit een flinke opsteker”!