Ooltgensplaat - Op zaterdag 1 april 2017 vierde gymvereniging DOS haar 80- jarig jubileum met een demodag. Tijdens deze middag toonde de kinderen hun kunsten op de gymtoestellen. De middag begon met een traditionele opening waarbij alle groepen de zaal betraden op de marsmuziek Einzug Der Gladiatoren, welke de ouders nog bekend in de oren klonk toen ze zelf nog kind waren en deelnamen aan de jaarlijkse uitvoering. De voorzitter, Adri van Ree, opende de demodag met een warm welkom. Met een knipoog naar vroeger werd het bondslied van de toenmalige KNGV (Koninklijke Nederlandse Gym Vereniging) gezongen. Lees hieronder verder.

Deze middag was het debuut van een aantal nieuwe instructeurs. De turngroep zette een spectaculair optreden neer op de airtumbling baan en mini trampoline. De gymgroepen zorgden voor een geslaagde middag door demonstraties te geven aan de ringen, minitrampoline in combinatie met kasten en dikke matten, brug ongelijk. De kleutergroep haalde de zomer naar binnen door de gymoefeningen te demonstreren alsof ze op het strand waren met natuurlijk een sprong in het water (bank combinatie aan de trapeze en dikke mat als water).
In de pauze kregen de kinderen bezoek van een boef. Deze boef was op zoek naar een schatkist. Wat hij niet wist is dat de groep Cool4Boys in opleiding is voor James Bond recruten. In echte kostuums met freerun sprongen wisten de jongens de boef te overmeesteren.
De peuters met hun ouders mochten ook niet ontbreken en zij demonstreerden hoe zij iedere donderdagochtend spelenderwijs zingen en bewegen. De meisje van Dance4Girls sloten de demonstratie af met een leuk dansoptreden.
Aan het einde van de middag werd stil gestaan bij het afscheid van juf Martine Snaauw-Bom. Na 35 jaar lid te zijn van de gymvereniging, waarvan ruim 24 jaar als gymjuf van veel gymgroepen, neemt ze afscheid als juf. Martine werd bedankt voor haar trouwe jaren inzet met een prachtig bloemstuk en horloge.
De demomiddag is mede mogelijk gemaakt door sponsors en inzet van bestuur, leiding en vrijwilligers. Gymvererniging DOS kan terugkijken op een geslaagde middag.