Sommelsdijk - Vitale Kernen ziet af van het plan om aanstaande zaterdag (12 maart 2022) de muziekverenigingen in diverse dorpen aan te doen met veel vrolijke muziek. Eén van de speerpunten van de VKGO is "Er mag meer reuring zijn!". Maar... "Er rezen de afgelopen dagen vraagtekens of het passend is om gezien de wereldsituatie nu een “vrolijke noot” te blazen. Bij navraag bleken ook de muzikanten met hetzelfde gevoel te zitten." Lees meer >>

Vervolg

Het was de bedoeling om met een delegatie van een muziekvereniging de kernen te bezoeken. Om zo met wat vrolijke klanken en een beetje 'swing' te laten zien dat het met kleinschalige projecten al gelijk een stuk leuker kan zijn op straat. Met deze actie werd gelijk een bijdrage geleverd aan de verenigingskas. Een ander belangrijk speerpunt van Vitale Kernen is namelijk dat het verenigingsleven het cement van de samenleving is wat goed ondersteunt dient te worden.

Er rezen de afgelopen dagen vraagtekens of het passend is om gezien de wereldsituatie nu een “vrolijke noot” te blazen. Bij navraag bleken ook de muzikanten met hetzelfde gevoel te zitten. “We weten dat je er ook op een andere manier naar kunt kijken en dat muziek ook heel veel kan betekenen in een moeilijke periode, maar we willen wel graag ludieke dingen doen waar iedereen zich goed bij voelt en daarvoor bleek dit moment niet geschikt” aldus lijsttrekker Johan de Vos.

Daarmee is het initiatief overigens niet overboord, want Vitale Kernen gaat na de verkiezingen ook de ontmoeting met de inwoners opzoeken. Met de muzikanten is afgesproken dat zij dan alsnog in actie komen.