Goeree-Overflakkee - VVD en CDA in Zuid-Holland zetten zich al jaren in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op Goeree-Overflakkee. "Het onderhoud aan de provinciale weg N215 lijkt achterstand op te gaan lopen". CDA-Statenlid Michel Rogier en VVD-Statenlid Mirjam Nelisse hebben hier kritische vragen over gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten. Lees hieronder meer >>

Vervolg

Beide fracties zijn dan ook bezorgd over het bericht van streekblad Eilanden-Nieuws dat de werkzaamheden aan de N215 bij Nieuwe-Tonge mogelijk ernstige vertraging oplopen.

“Het college hoopte eind 2021 of begin 2022 een aannemer te hebben gevonden die de noodzakelijke werkzaamheden zou uitvoeren”, zegt VVD-Statenlid Mirjam Nelisse. “Nu begrijpen wij echter dat nog niet eens alle gronden in het bezit zijn van de provincie. Wij willen weten hoe het ervoor staat, want de verkeersveiligheid bij Nieuwe-Tonge moet echt zo snel mogelijk worden verbeterd.”

VVD en CDA willen dat een veilige fietsoversteek bij Nieuwe-Tonge prioriteit behoudt. CDA-Statenlid Michel Rogier: “Wij zien het niet zitten dat dit deel van het project in de planning naar achteren wordt geschoven. De veiligheid van fietsers is het grootste probleem. Daarom vragen wij ons ook af hoe de locatie van de nieuwe rotonde precies is gekozen. Daardoor delen vrachtwagens en fietsers dezelfde weg juist langer dan in de huidige situatie.”

Nelisse en Rogier maken zich ook zorgen over de gevolgen van de plannen voor het landbouwverkeer. Het lijkt met grote voertuigen namelijk moeilijker te worden om de belangrijke oversteek van de Groeneweg naar de parallelweg van de N215 te maken.