Middelharnis - Groep Jan Zwerus is een felle tegenstander van belastinggeldverspilling door subsidies: "En dat is aan de orde van de dag in Nederland én op Goeree-Overflakkee. Miljoenen euro’s aan belastinggeld worden verspild aan 'duurzame' projecten van de overheid en deze leveren meestal weinig op. Hele mooie verhalen worden afgestoken over duurzame projecten maar deze kosten vaak meer dan dat zij opleveren. Dus de burger draait hier voor op." Denk aan 'project Smart Water' dat per jaar 100-duizend euro subsidie van de gemeente en nog eens 100-duizend euro subsidie van de provincie ontvangt... Lees hieronder meer.

Vervolg

Groep Jan Zwerus: "Denk maar aan de biomassacentrales, plastic scheiden, duurzame winkels en hier op ons eiland moet je denken aan 'project Smart Water'. Smart Water krijgt per jaar 100 duizend euro subsidie van de gemeente en nog eens 100 duizend euro subsidie van de provincie Zuid Holland. Smart Water wordt door de gemeente neergezet als een unieke, innovatieve en duurzame samenwerking tussen de drie O’s (overheid, onderwijs en ondernemers). Smart Water gaat projecten aan die te maken met water op het gebied van Water&Leven, Water&Voedsel en Water&Energie."

Flitsende brochures
"En in de flitsende brochures van Smart Water wordt beloofd dat in de periode van 2016 tot 2025 1600 nieuwe banen op ons eiland worden gegenereerd door nieuwe en duurzame projecten van Smart Water én zij beloven nog meer: in 2025 zal de BRP (Bruto Regionaal Product) met 400 miljoen toenemen. Of dat de economie op Goeree-Overflakkee met 400 miljoen euro zal groeien door nieuwe en innovatieve projecten van Smart Water. Maar? Op de dialoogavond van 4 juni stond Smart Water op de agenda. Smart Water is nu halverwege en GJZ verwachtte een tussenstand van hoeveel van de 1600 banen gerealiseerd zouden zijn en hoeveel de economie gegroeid zou zijn door projecten van Smart Water. Tot grote teleurstelling van GJZ werden geen concrete cijfers gegeven over de groei van de banen en over de economische groei."

Motie van GJZ
"Vandaar de motie van GJZ om de gemeente te dwingen om met concrete cijfers te komen voor 23 juli aanstaande. Als de gemeente niet met concrete cijfers kan komen dan zal GJZ tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering een motie indienen om alle subsidies aan Smart water te stoppen om verdere belastinggeldverspilling ter voorkomen."

Tekst Groep Jan Zwerus