Middelharnis - Muziek met Peuters is een cursus voor kinderen tussen 1 en 4 jaar oud. Muziekgebouw Goeree-Overflakkee: "Alles draait om samen muziek maken, dansen en zingen. Op 29 februari 2024 gaat er weer een cursus van start in Middelharnis." Lees meer >>

Vervolg

Muziek met Peuters is een initiatief van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. De cursus laat kleine kinderen op een eenvoudige en speelse manier kennismaken met muziek. Muziek maken bevordert de muzikaliteit: peuters leren een ritme herkennen, een melodie zingen en toonhoogtes onderscheiden.

Daarnaast is muziek maken ook goed voor de taalontwikkeling, want ritme, melodie en intonatie vormen de basis van de taal. Verder verbetert het de grove en fijne motoriek en helpt het om emoties te uiten. Samen muziek maken schept ook een band, zowel tussen ouder en kind als tussen de kinderen onderling.

De cursus Muziek met Peuters is op donderdag van 9.30 tot 10.30 uur in de Notenkraker te Middelharnis. De eerste les is op 29 februari, de laatste op 25 april. Dat zijn in totaal negen lessen (tussen twee schoolvakanties in).

Inschrijven voor de cursus kan via de website van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Dat geldt ook voor wie al een keer aan Muziek met Peuters heeft meegedaan, en nog een keer wil aanschuiven. Er zijn deelnemers die er geen genoeg van krijgen… want elke periode brengt weer nieuwe liedjes en muziekspelletjes. Deze periode gaan we richting lente!

Een les voor ouder of grootouder met kind kost 10 euro. Wie gebruikmaakt van de kinderopvang van Kibeo krijgt een euro korting.

Tekst en foto Muziekgebouw GO