[video] 12 december 2023, Goeree-Overflakkee - Afgelopen vrijdag 8 december werd op Goeree-Overflakkee voor de 5e keer de Secret Santa Lichtjes Parade gereden. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee (HvGO) in samenwerking met Plattelands Jongeren Goeree-Overflakkee. Net als voorgaande jaren, reden een groot aantal feestelijk verlichte tractoren door de dorpen van het eiland Goeree-Overflakkee. Geniet nog even na met de foto's en video van Wilko van Dam >>

Secret Santa Lichtjesparade

Met de lichtjes parade wordt een positieve groet gebracht aan alle inwoners van het eiland, met name voor degene die een moeilijke tijd hebben (gehad), om ze letterlijk een lichtpuntje te laten zien. Meer dan 100 deelnemers reden afgelopen vrijdagavond de verschillende routes, zodat iedereen langs de route de kans kreeg om de mooie opgetuigde tractoren te bekijken.

2023 Goeree-Overflakkee

Dit jaar waren er zes verschillende routes: (1) Ouddorp, Goedereede (2) Stellendam, Herkingen, Melissant (3)Dirksland, Westplaat (4)Sommelsdijk,Middelharnis (5) Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge (6) Ooltgensplaat, Achthuizen, Zuidzijde, Den Bommel, Stad aan 't Haringvliet.

Kerstparty

Een deel van de tractoren eindigden in het Centrum van Middelharnis, waar deze avond een kerstparty werd georganiseerd, in samenwerking met de BIZ Middelharnis Centrum. De feestelijk opgetuigde tractoren parkeerden daar, zodat ze ook even rustig te bewonderen waren. Happy Musicverzorgde een sfeervolle kerstparty.

Secret Santa Goeree Overflakkee

Het goede doel waaraan deze geweldige lichtjes parade zijn naam ontleent, is Secret Santa Goeree-Overflakkee. Door deze organisatie worden mensen op Goeree-Overflakkee die financieel of emotioneel een zwaar jaar achter de rug hebben verrast met een ‘lichtpuntje’ in de vorm van een mooi kerstpakket. Deze worden samengesteld door een andere eilandbewoners die zich hebben opgegeven om een “Secret Santa” te willen zijn. Meer info is te vinden op de facebook pagina van “Secret Santa Goeree Overflakkee of op de website van HvGO. Stichting Hart van Goeree Overflakkee zal dit geheel coördineren en de pakketten eventueel nog aanvullen met een verwennerij die op ons eiland te verzilveren is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat alles “secret” blijft en er gewoon veel gezinnen door dit warme gebaar met frisse moed de feestdagen tegemoet kunnen gaan.

"Er is toch niets mooiers dan dat eilandbewoners voor elkaar zorgen, elkaar ondersteunen en zo een warme gemeenschap met elkaar zijn. Een ware kerstgedachte! Dit jaar kan je je er helaas niet meer voor aanmelden maar als je een donatie wilt doen kan je terecht op de site van Hart van Goeree Overflakkee."