Middelharnis - Ook in dit najaar organiseert de Werkgroep Stichting Oost-Europa Middelharnis een tweetal acties. "Velen op ons mooie eiland zien hier al naaruit. Diverse mensen hebben onze werkgroep leden al gevraagd wanneer dit jaar de acties zullen worden gehouden. Uit zulke vragen blijkt een duidelijke betrokkenheid met het mooie werk wat onder de arme bevolking, met name onder de zigeuners in Roemenië mag worden verricht. We zijn dankbaar voor deze betrokkenheid." Lees meer >>

Vervolg

[Tekst organisatie]

Via de media willen we de lezers graag wat informatie verschaffen over de acties die binnenkort zullen worden gehouden. Het gaat om een tweetal acties die jaar in jaar uit in het laatste kwartaal worden georganiseerd door de stichting uit Middelharnis naast de ingang van de Pluswinkel.

De manager van de Pluswinkel, André Slingerland, heeft toegezegd voor een overdekte kraam te zorgen, direct naast de ingang van zijn winkel.

Op donderdag 9 en vrijdag 10 november staat de werkgroep klaar om ovenverse, nog warme appelflappen te verlopen. En op vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2023 is er weer een voedselpakkettenactie [lees HIER va 11 nov.].

Appelflappenactie

Over de kwaliteit van de appelflappen behoef ik niet te schrijven. Dat is immers bekend. Toch wel aardig om te zeggen dat ieder jaar enkele kopers vertellen dat er nergens op Flakkee zulke lekkere appelflappen te koop zijn. Op de genoemde dagen zullen van ‘s morgens tot ’s avonds de appelflappen te koop worden aangeboden. De netto-opbrengst is bestemd voor de hulp aan de arme mensen in Roemenië, daar waar de stichting al jaren werkzaam is. Vele jaren werd er door de stichting een huis-aan-huiscollecte gehouden.

Sinds de corona jaren is het voor ons niet meer mogelijk dit te organiseren, wat een behoorlijke derving van onze inkomsten betekent. Mede daarom: Kom op 9 en/of 10 november naar Middelharnis en draag door uw aankoop van de appelflappen wat eurootjes bij voor de kas van de onze stichting om ons werk in Roemenië voort te kunnen zetten. Ook zullen op de kraam enkel collectebussen worden geplaatst, voor hen die een gift willen geven. Wist u trouwens dat u de appelflappen ook in de vrieskast kunt bewaren? Na ontdooien, even opwarmen en genieten maar!!

Het is begrijpelijk dat er lezers zijn die ver van Middelharnis wonen niet voor een appelflap naar Middelharnis komen. Gezien de autokosten worden het dan wel dure appelflappen. Maar daar is aan gedacht! In dit artikel treft u een QR-code aan. Uw bijdrage via het scannen van deze QR-code zal zeer gewaardeerd worden. Zet bij de omschrijving er dan bij: gift hulp Roemenië. Ook via de bank zijn giften welkom. Ons bankrekeningnummer is:

NL RABO 03420 07 408 t.n.v. Stichting O-Europa te Middelharnis. Onder vermelding van. Gift appelflappenactie voor Roemenië.