Middelharnis - Jeanette Mourik, opgegroeid in Middelharnis, maakt vrije poëzie. Zij heeft in 2021 en ’22 het drieluik Parcours in zelfliefde (Zachtgeel, Zachtblauw en Zachtgroen) en Geroerd Goud in eigen beheer uitgegeven. In het Diekhuus, aan het Beneden Zandpad te Middelharnis verzorgt zij nu haar nieuwste creatie, een combinatie van beelden en woorden aan de muur. Van 1 - 14 november 2023 een eerste kennismaking voor het publiek. Haar dicht- bundels en ansichtkaarten zijn hier ook verkrijgbaar. Lees meer >>

Jeanette Mourik

Jeanette licht toe: ‘Mijn beelden en woorden delen in het Diekhuus voelt voor mij bijzonder. Dit is namelijk de plek waar mijn opa 29 jaar onderwijzer was en mijn vader en zijn drie zusjes de lagere school hebben doorlopen. Mijn opa die bij zijn afscheid getypeerd werd als een geboren verteller, mijn vader die columns en gedichten over de natuur schreef en nu ik die de familietraditie voortzet en hier vertel in mijn eigen vormen. Ik schrijf met name lyrische gedichten, geef het liefst op de millimeter woorden aan mijn persoonlijke gevoelens. Een aantal jaar geleden ontstond mijn wens van beelden en woorden aan de muur. Ik liet het weer los. Afgelopen lente schreef ik regels die ik combineerde met veel eerder gemaakte foto’s. Ik zag dat de woorden en beelden elkaar versterken en mijn nieuwste kindje groeide geleidelijk op. Het thema van de expositie is ‘zichtbaar, speels, kwetsbaar en vrij’. Ik wil graag mijn beelden en woorden delen en mensen hiermee de kans geven zich te laten beroeren. Op de achterflap van Geroerd Goud schreef ik: ‘Een gevoelswereld met veel verrassend mooie schakeringen zie ik als pure rijkdom’.

Meer informatie over Jeanette en haar activiteiten

Jeanette Mourik - Expositie Wellicht Diekhuus, Zandpad 7 Middelharnis 1 – 14 november 2023

Maandag - Vrijdag 09:00 – 12:00 uur, 13:00 – 17:00 uur mogelijkheid voor persoonlijke rondleiding. Jeanette: "Ik ben zelf aanwezig 2-4, 6-11 en 13-14 november vanaf 10:00 uur. Welkom!"

Contact: mijnvoetpad@gmail.com, (tel. 0644437096) /www.mijnvoetpad.nu/poezie