Dirksland - Christelijke Oratoriumvereninging Laudando geeft in samenwerking met het schoolkoor van de CSG Prins Maurits op zaterdag 28 oktober 2023 een psalmenconcert in de Hervormde Kerk van Dirksland. Het thema van het concert is de beginregel van psalm 98: Zing voor de Heere een nieuw lied. Dat thema hebben beide koren al jarenlang als doel bij het zingen. Lees meer >>

Vervolg

Het woord ‘psalm’ betekent lofzang. Er staan 150 van deze lofzangen in de Bijbel. Door de eeuwen heen zijn ze als inspiratiebron gebruikt door talloze componisten die er prachtige composities en bewerkingen van hebben gemaakt. Zowel in liturgische context als in concertsetting werden en worden deze psalmen uitgevoerd. Tijdens het concert wordt het deksel van de schatkist met psalmen een stukje opgelicht en gaan beide koren met u op reis door de tijd. U zult horen dat de psalmen in elke eeuw weer anders hebben geklonken. Van bekende eeuwenoude klanken van Goudimel, Orlando di Lasso, Sweelinck en Mendelssohn tot een (laat)romantische Gustav Holst, Charles Wood en twee psalmen van de hedendaagse componist Philip Stopford. Het schoolkoor zingt daar tussendoor verstilde veelal Engelse psalmbewerkingen. De psalmen zijn blijvend actueel en weten steeds weer opnieuw mensen te raken.

De organist is Wibren Jonkers, geen onbekende naam in orgelland. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al naam gemaakt op concoursen en verschillende prijzen in de wacht gesleept. Hij zal tijdens het concert naast de koorbegeleiding ook enkele orgelsoli voor zijn rekening nemen.
Marianne Jansen begeleidt het Aus tiefer Not (psalm 130) van Mendelssohn op de cello. Ze speelt al jaren op niveau en volgt momenteel cellolessen bij Anne-Linde Visser.

Laudando staat een ruim half jaar onder leiding van de jonge veelbelovende dirigent Maarten Koopman en de samenwerking tussen koor en dirigent geeft veel enthousiasme en inspiratie. Het aantal jonge(re) zangers neemt toe en de ambities groeien mee. Wil je graag een keer meezingen? Van harte welkom op de repetities. Het koor repeteert wekelijks op woensdag van 19.45-22.00 uur in de Emmaüskerk te Middelharnis.

Tijdens het concert zullen er een aantal samenzangmomenten zijn. Voor meer informatie: covlaudando.nl. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar via een qr-code op de website of via koorleden. Daarnaast is er kaartverkoop aan de kerk. Prijzen: €10 - volwassenen / €5 - 12-18 jaar / kinderen tot 12 jaar vrije toegang.