Sommelsdijk - De expositie 'De leerlingen van Joep Luijckx' is te zien van 1 november t/m 27 december 2023 in de Remonstrantse Kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. "Joep Luijckx, een ervaren kunstdocent, opent op maandagavond en dinsdagmorgen de deuren tot een wereld van artistieke mogelijkheden...." De opening van de expositie vindt plaats op zondag 29 oktober 2023 om 15:00 uur. Iedereen is welkom! Lees meer >>

>>vervolg

De lessen omvatten diverse kunstdisciplines, waaronder schilderen, tekenen, aquarelleren, boetseren, keramiek en beeldhouwen. Elke deelnemer heeft de vrijheid om te kiezen waar zijn of haar passie ligt en kan op elke avond van de week een andere kunstvorm verkennen.

Het bijzondere aan Joep's benadering is dat hij gelooft in het stimuleren van creativiteit zonder nadruk te leggen op het eindresultaat. De focus ligt op het plezier van het creatieve proces, en iedereen wordt aangemoedigd om op zijn eigen niveau te werken.

Het succesverhaal van Joep's leerlingen spreekt boekdelen. Sommigen van hen werden ooit ontmoedigd op school en kregen te horen dat ze niet konden tekenen, schilderen of werken met klei. Nu creëren ze de meest prachtige kunstwerken en hebben ze bewezen dat creativiteit geen grenzen kent.

Bezoekers worden uitgenodigd om de tentoonstelling bij te wonen en zich te laten inspireren door de diversiteit aan kunstwerken, waaronder schilderijen, beelden en keramiek van Brigitte Flint, Simon de Boer, Piet Diepenhorst, Ton van der Valk en Amber Bathoorn. Sommige creaties zijn van dermate hoog niveau dat ze niet te onderscheiden zijn van professionele kunstenaars. Joep benadrukt dat de perceptie van schoonheid subjectief is, en het spectrum tussen mooi en lelijk is rijk aan variatie.

Iedereen die nieuwsgierig is naar Joep's kunstlessen of de tentoongestelde werken wil bewonderen, is van harte welkom. Neem een kijkje en ontdek de creatieve reis die wordt gefaciliteerd door Joep's inspirerende benadering.

OPEN

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 29 oktober 2023 om 15.00 uur. Iedereen is welkom!

Openingstijden op zondag van 11.00 tot 12.00 uur en elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Daarnaast kunt u aanbellen bij de familie Schrier die boven de kerk woont.