Achthuizen - Vorig jaar is er met inzet van de Dorpsraad van Achthuizen en ontwerper Mark van Schouwen een vlag voor Achthuizen tot stand gekomen. Achthuizen had namelijk nog geen vlag, omdat Achthuizen nooit een eigen gemeentebestuur heeft gehad en onderdeel was van Den Bommel en Ooltgensplaat. De onthulling van het wapen en de bijbehorende dorpsvlag vond plaats tijdens de bewonersavond van 9 mei 2022. Lees meer >>

..vervolg

Daar de leverancier begin 2023 aankondigde te stoppen met de productie van de vlag heeft de Dorpsraad van Achthuizen aangeklopt bij het Streekmuseum in Sommelsdijk. Immers zij verkopen al lange tijd vlaggen van dorpen in Goeree Overflakkee in de museumwinkel en via de website.

Bertrand van de Boogert van het Streekmuseum was gelijk enthousiast en besloten werd de vlag van Achthuizen aan de collectie toe te voegen.

Dorpsraad Achthuizen en het Streekmuseum zijn dan ook verheugd bekend te kunnen maken dat de vlag van Achthuizen vanaf heden te koop is in de winkel van het Streekmuseum (openingstijden: dins- t/m zaterdag van 13.30 – 16.30 uur zo-& ma-dag gesloten) en via de webwinkel: Dorpsvlag Goeree-Overflakkee – Streekmuseum.

Trots op uw dorp? Bestel de dorpsvlag van uw dorp in Goeree-Overflakkee bij het Streekmuseum!