Oude-Tonge - Zaterdag 7 oktober 2023 wordt het groot feest in Hotel-Restaurant Lely in Oude-Tonge. "Een Iers feest wel te verstaan, want dan komt de Ierse feestband Acting The Maggot alweer voor de vijfde keer een optreden verzorgen in de feestzaal van het hotel." Lees meer >>

Vervolg

Het is inmiddels een traditie geworden in Oude-Tonge dat Acting The Maggot komt optreden. De laatste edities waren stijf uitverkocht en ook nu hopen ze weer op een gezellig volle feestzaal. Zanger van de band Maarten de Gans vertelt: “Het is elk jaar een groot feest. De eerste keer speelden we voor zo’n 50 mensen. De laatste keer waren het er meer dan 200. Het wordt elk jaar gezelliger.”

Dat veel mensen een klik hebben met Ierse muziek zal niet als een verrassing komen. De muziek bestaat uit prachtige ballads en opzwepende feestmuziek. De liedjes gaan over het leven en de dood, maar eindigen hoe dan ook in een feestje. Zelfs op begrafenissen wordt het leven gevierd met liederen die luidkeels worden meegezongen.

Dit jaar bestaat de band Acting The Maggot tien jaar. In die tijd speelden ze in China en vele landen in Europa. Hun muziek ging meerdere keren viraal op de Ierse media maar zeker ook op mediasite Dumpert. Hun ‘veriersde’ covers van liedjes als The Pretender en No One Knows werden gedeeld door Foo Fighters en Queens Of The Stone Age zelf. Maar naast deze uitstapjes spelen ze natuurlijk ook alle bekende Ierse liedjes van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners.

Ook dit jaar zal Acting The Maggot wederom de avond vullen met klanken van de meest bekende feest- en folksongs uit de Ierse muziekgeschiedenis. Van mooie traditionals tot opzwepende rock. Alle ingrediënten en uiteraard het echte Ierse bier Guinness zijn aanwezig om er in Oude-Tonge een geweldige Ierse avond te bouwen.

Tickets

Toegangskaarten zijn te koop via de website van Acting The Maggot en kosten € 16,- in de voorverkoop. De zaal is zaterdag 7 oktober open vanaf 20:00 uur en de band zal de eerste set rond 21:00 uur spelen.
Hotel-Restaurant Lely: Kaai 14, 3255 AG Oude-Tonge