Middelharnis - Het programma voor films en theater in het Diekhuus in Middelharnisis staat weer voor u klaar. Bekijk de agenda-items voor deze maand en voor oktober 2023 hieronder >>

Vervolg

De komende twee weken in het Diekhuus:

AGENDA

  • Donderdag 28 september film 'The Quiet Girl' regie Colm Bairéad, aanvang 20.00 uur
  • Zaterdag 30 september muziek - Ruud Voesten 'Ambrosia', aanvang 20.15 uur
  • Zondag 1 oktober - de filmkeuze van Wim Mastenbroek 'Control' regie Anton Corbijn, aanvang 14.00 uur
  • Woensdag 4 oktober film 'Asterix & Obelix' regie Guillaume Canet, aanvang 20.00 uur
  • Donderdag 5 oktober film 'Plan 75' regie Hayakawa Chie, aanvang 20.00 uur
  • Vrijdag 6 oktober cabaret Javier Guzman 'Laatste Wissel', aanvang 20.15 uur
  • Zaterdag 7 oktober kindertheater 4+ 'King Bling Bling', aanvang 14.00 uur
  • Zondag 8 oktober MuziekCafé met de OD Bluesband, aanvang 15.00 uur.

Film 'The quiet girl'

Donderdag 28 september vertoont Filmhuis Middelharnis ‘The Quiet Girl’ van regisseur de Ierse Colm Bairéad. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit's stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. The Quiet Girl was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur). The Quiet Girl kreeg in The Guardian vijf sterren:"A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic."

Tickets € 13,00 incl. consumptie | filmhuisleden € 11,50 incl. consumptie
Aanvang 20.00 uur | 96 min | vanaf 12 jaar | drama | NL ondertiteling.

Voorstelling ‘Ambrosia’

Zaterdag 30 september speelt Ruud Voesten en band de voorstelling ‘Ambrosia’ in de theaterzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Toen de pandemie toesloeg gebruikte drummer Ruud Voesten de verplichte vrije tijd om zich te verdiepen in een van de grote literaire werken uit de middeleeuwen: Dante Alighieri’s Inferno. In dit eerste deel van De Goddelijke Komedie, dat zeer kritisch is op maatschappij en religie, onderzoekt Dante zijn eigen menselijkheid, de samenleving en zijn positie daarin door af te dalen door de tien ringen van de hel en een confrontatie met de zeven hoofdzonden aan te gaan. Met Inferno als gids en de lockdown als katalysator onderzocht Ruud zijn persoonlijke relatie tot deze hoofdzonden. Het reflecteren op thema’s als lust, woede en verraad leverde Ruud een rijke verzameling aan verbanden, motieven en emoties op die hij verwerkte in een nieuw repertoire en een nieuw album, dat dit najaar verschijnt. Verwacht donkere harmonieën en sterke melodieën doorspekt met collectieve improvisaties, leidend tot een verrassende catharsis. Ruud Voesten maakte naam met de bands ROEST en Branie. In Ambrosia herkennen we andere aanstormende bandleiders uit de Nederlandse jazz zoals Mo van der Does en Tijs Klaassen. Alternatieve jazz Bezetting: Mo van der Does – alt saxofoon | Wietse Voermans – tenor saxofoon | Koen Schalkwijk – piano + synthesizer | Tijs Klaassen – contrabas | Ruud Voesten – drums + composities Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het NORMA fonds.

Zaterdag 30 september 2023 | € 20,00 incl. consumptie | aanvang 20.15 uur.

Film 'Control'

Zondag 1 oktober in ons Filmhuis de film keuze van Wim Mastenbroek ‘Control’ van regisseur Anton Corbijn. Met o.a. Sam Riley, Samantha Morton en Alexandra Maria Lara.. In zijn filmdebuut, een grensverleggende compositie van film en fotografie, schetst internationaal vermaard popfotograaf Anton Corbijn het leven van Ian Curtis, de frontman van Joy Division. Trefzeker en met mededogen verbeeldt Corbijn het leven van de even getalenteerde als kwetsbare Ian Curtis, een van de meest invloedrijke leiders van de punk- en new wave cultuur in de jaren tachtig. Control is gebaseerd op Touching from a Distance (1996), het boek van Deborah Curtis, de weduwe van Ian. Zij schreef over de opkomst en het succes van Joy Division, hun turbulente huwelijksleven, de persoonlijke problemen en de uiteindelijke zelfmoord van Ian. Dat Anton Corbijn bij debuut als filmregisseur juist voor dit verhaal koos, is niet toevallig. Corbijn is een Joy Division fan van het eerste uur en was aan het begin van zijn carrière als popfotograaf regelmatig in Engeland te vinden om zijn helden op de gevoelige plaat vast te leggen. Daarbij komt dat zijn de voorliefde voor de zwart-wit fotografie, die Corbijn zo beroemd maakte, perfect aansluit bij het wezen van zijn onderwerp en de tijdsgeest van de periode waarin de film speelt. Ian Curtis was een zwaarmoedige jongeman en Joy Division was een band met een negatieve kijk op de maatschappij. De jaren zeventig en tachtig waren sombere tijden voor veel jongeren die weinig toekomstperspectief zagen.

Tickets € 13,00 incl. consumptie | filmhuisleden € 11,50 incl. consumptie
Aanvang 20.00 uur | 122 min | vanaf 6 jaar | drama | NL ondertiteling.

Film 'Asterix & Obelix in het Middenrijk'

Woensdag 4 oktober in Filmhuis Middelharnis de familiefilm ‘Asterix & Obelix in het Middenrijk’ (2023) van regisseur Guillaume Canet. Met onder andere de stemmen van Buddy Vedder, Frank Lammers, Jan Kooijman, Fedja van Huêt en Vajèn van den Bosch. Het is het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. Met de hulp van de Fenicische koopman Greintjemis en haar trouwe lijfwacht Tat Han vlucht de enige dochter van de keizerin, prinses Fu Yi, naar Gallië. Daar zoekt ze de dappere krijgers Asterix en Obelix, die dankzij hun toverdrank over bovenmenselijke krachten beschikken. De twee onafscheidelijke helden schieten de prinses maar wat graag te hulp om haar moeder te redden en haar land te bevrijden. En zo begint hun grote avontuur op weg naar China. Maar Julius Caesar en zijn machtige leger zijn ook onderweg naar het Middenrijk, hongerig naar een nieuwe overwinning.

4 oktober 2023 | 20.00 uur | 111 minuten | familiefilm, avontuur, komedie | vanaf 6 jaar.

Film 'Plan 75'

Donderdag 5 oktober de Japanse film ‘Plan 75’ van regisseur Hayakawa Chie in Filmhuis Middelharnis. De vergrijzing eist haar tol in Japan. Er zijn niet genoeg werkenden om voor alle ouderen te zorgen, dus leggen ze de keuze bij iedereen boven de 75 jaar: Stap je vrijwillig uit het leven om het leven voor andere Japanners makkelijker te maken? Japan, zeer nabije toekomst. Vanwege de extreme vergrijzing in het land moedigt de overheid met het programma ‘Plan 75’ senioren aan om euthanasie te laten plegen. De overheid biedt met het plan een comfortabel laatste hoofdstuk van het leven aan met persoonlijke begeleiding richting het eindpunt. De bejaarde Michi overweegt om vredig uit het leven te stappen en wordt geholpen door Plan 75 verkoper Hiromu en hulpverlener Maria. Alle drie worden ze op een andere manier geconfronteerd met het plan en leren ze al dan niet om te gaan met een bewust einde aan het leven. In dit ethische dilemma dat flink aan het denken zet en akelig nabij lijkt – nu al is 30% van de bevolking boven 65 – staat de waarde van een leven centraal. Plan 75 ging in première tijdens het Filmfestival van Cannes en was de Japanse Oscarinzending. U bent van harte welkom.

Tickets € 13,00 incl. consumptie | filmhuisleden € 11,50 incl. consumptie
Aanvang 20.00 uur |112 min | vanaf 12 jaar | drama | NL ondertiteling.

Cabaretier Javier Guzman met ‘Laatste Wissel

Vrijdag 6 oktober speelt cabaretier Javier Guzman zijn voorstelling ‘Laatste Wissel’ in het theater van het Diekhuus in Middelharnis.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Wat bedoelt Javier met deze standaard tekst? Kom naar zijn voorstelling om daar achter te komen… Dit is en tryout voorstelling.

Vrijdag 6 oktober 2023 | € 22,50 incl. consumptie | aanvang 20.15 uur.

Familievoorstelling 4+ 'King Bling Bling’

Familievoorstelling 4+ 'King Bling Bling’ over glitter en gouden appels, die je niet kunt eten in Het Diekhuus.

Zaterdag 7 oktober speelt theatergroep Het Nut deze komische, energieke, beeldende en muzikale voorstelling over hebzucht, glitter en over de vraag: wat is echt goud waard? Wat als je alles hebt, maar méér wilt? Als je honger hebt naar goud. Dan wens je alles van goud: je bed, je broodtrommel, je fiets, je pop-it… Dan wens je dat alles blinkt. Toch? Ruby kan niet slapen. Morgen wordt ze vijf. Dan mag ze op de tafel staan, wordt er voor haar gezongen en krijgt ze cadeautjes. Ze kan niet wachten! Ze sluipt uit bed om stiekem haar cadeautjes uit te pakken. Maar dan verschijnt de magische Koning Midas. Een godenzoon, een mythische held, maar vooral expert op het gebied van cadeautjes. Kan hij Ruby helpen om de pakjes met rust te laten en weer braaf terug naar bed te gaan?

Tickets € 14,50 excl. consumptie via www.hetdiekhuus.nl
Kindertheater 4+ | aanvang 14.00 uur | duur ca. 45 min.

Muziekcafé O.D. Rock’n Bluesband

Zondagmiddag 8 oktober is er weer gezellig Muziekcafé in de foyer van het Diekhuus. De O.D. Rock’n Bluesband opent het Muziekcafé seizoen in het theatercafé van het Diekhuus. Muziek waar Rock ’n Blues vanaf druipt. Niet alleen Rockblues, maar ook Rhythm ’n Blues en gevoelige Bluesbalads horen in het repertoire bij deze mannen. Spelend vanuit hun diep gewortelde bluespassie, klinkende ritmes en bevrijdende bluessolo’s is het de voor de bluesrock fan een absolute ‘must hear and see’. Eigenlijk voor iedereen en hele beleving De O.D. Rock ’n Bluesband is een ervaren muzikale vijfmansformatie-die zijn inspiratie heeft gevonden in verschillen stijlen van de blues – rock muziek. Vooral Joe Bonemassa, Stevie Ray Vaugh, Paladins, Billy Thomson ,BB King, Julian Sas, Santana, Walter Trout enz. Geweldige muziek die niet door elke band gespeeld wordt, niet op elke radio te horen is.

Zondag 8 oktober 2023 | € 13,50 | aanvang 15.00 uur.