Sommelsdijk - "Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen!" Die leus kan heel letterlijk worden opgevat tijdens Monumentendag, aanstaande zaterdag 9 september 2023. "Zien, horen en beleven is het credo. Uiteraard hoort proeven daar ook bij! Dit pas helemaal in het thema van dit jaar: levend erfgoed! Diverse personen zijn zaterdag 9 september gehuld in de klederdracht van rond 1900 en trakteren de bezoekers met verhalen van weleer." Lees meer >>

Vervolg

Diverse personen zijn zaterdag 9 september gehuld in de klederdracht van rond 1900 en trakteren de bezoekers met verhalen van weleer. Bij opoe kan je in het Flakkees kamertje lekker een glaasje advocaat weg lepelen en in de schoolklas vertelt de juffrouw verhaaltjes. De koffie wordt verzorgt door Saartje en Swiebertje. Een Flakkees kruukplaetje met koffie zal die dag uiteraard niet ontbreken. Nog meer horen? Beluister het visserslatijn van de visser.

Voor de kinderen is er een nieuwe speurtocht door het museum! Zoek alle voorwerpen en verzamel de letters!

Wil je de sfeer proeven van een vervlogen tijd? Stap in één van de 19 oudheidkamers van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en maak een reis langs 2000 jaar eilandgeschiedenis. Het museum is op deze dag voor half geld te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook is het uiteraard mogelijk om lid te worden!

Tips

Aanrader deze dag is ook de dorpswandeling door historisch Sommelsdijk. Start 14:15 vanuit het Streekmuseum. Aanmelden kan via de site.

Bezoek de expositie Romeinen aan de Kust.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk

www.streekmuseum.nl