Sommelsdijk - "Stap in de wereld van sappige mogelijkheden en bezoek het Oogstfeest 16 september 2023!" Hofstede Lust & Last in Sommelsdijk heeft geïnvesteerd in een professionele sap-pers. Als particuliere of professionele fruitteler kunt u hier nu ook van profiteren. "Ontdek hoe uw fruit tot leven kan komen bij Hofstede Lust & Last! Voor fruit dat niet direct geconsumeerd wordt, is verspilling zonde. Daarom kiezen veel telers ervoor om hun fruit te laten persen." Voor het persen van fruit uit hun hoogstamboomgaard moest de familie Mijs van Hofstede Lust & Last echter altijd een flink eindje rijden naar de Betuwe of andere delen van het land...." Lees meer >>

Vervolg

Oogstfeest 16 september

Voor belangstellenden is er op 16 september een uitgelezen mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de fruitpers. Op die dag wordt namelijk bij Hofstede Lust & Last een oogstfeest georganiseerd.

Deelgenoot Rotterdam de boer op-dagen

Het oogstfeest staat in het teken van de oogst en biedt een assortiment aan lokale producten, waaronder kaas, honing, pompoenen, fruit, jam, sap en rabarberchampagne. De aanwezigheid van zowel de ijsboer als de brouwerij Solaes voegt extra dimensies toe aan het evenement. De catering wordt verzorgd door Boer en Zus. Gedurende de dag worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder wildpluk wandelingen en een kinderspeurtocht. Voor deelname aan de kinderspeurtocht is vooraf aanmelden aanbevolen, maar ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

Interesse in een zelfgemaakt boeket uit de akkerranden?

Op woensdag 13 september 2023 wordt er van 14:00 tot 16:00 uur een begeleide workshop veldboeket maken georganiseerd onder leiding van Herman Maas. Voor deelname graag vooraf aanmelden door een mail te sturen naar herman_greet@hetnet.nl.

Appels en peren persen

Op die dag hebben bezoekers de gelegenheid om hun eigen appels of peren te laten persen tot sap met behulp van de nieuwe fruitpers. Iedereen met kleine hoeveelheden (vanaf 20 kg) is welkom om langs te komen. Gedurende deze dag worden de appels en peren van alle aanwezigen bij elkaar gebracht en geperst tot een heerlijke mix van sap. Ieder neemt het eigen deel van deze verrukkelijke sapmix mee naar huis.

"Fruitpers Lust en Last: niet de lasten, wel de lusten!"

Over Hofstede Lust en Last

Op Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk worden natuur, voedselproductie, cultuur en educatie met elk verbonden. Naast het Oogstfeest worden er vele andere activiteiten georganiseerd.
Kijk voor het volledige programma op: www.lustenlast.nl.