Sommelsdijk - "Samen met een gids je dorp verkennen is leuk en leerzaam. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en ga je je omgeving met andere ogen bekijken." Deze rondleidingen door Sommelsdijk, die starten in de maand september 2023 bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, zijn geschikt voor jong en oud. "Voor toeristen en voor 'eilanders' een uitgelezen moment om meer te weten te komen over dit mooie tweelingdorp." Lees meer >>

Vervolg

Wat weet je na de rondwandeling? Je herkent het patroon van de opbouw van een Flakkees dorp met een Voorstraat en een Ring. Je hoort onverwachte verhalen op de Voorstraat van het dorp en bekijk met eigen ogen de grafkelder van ooit de rijkste mannen van Nederland. Kortom tal van wetenswaardigheden die voor een ieder leuk zijn om te weten en die op verjaardagen naverteld kunnen worden.

Praktische informatie

Een rondwandeling kost slechts 5 euro per persoon en start 14:15 uur bij het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Voor aanmelden mailt u naar info@streekmuseum.nl of koopt u kaartje via de webshop. De data zijn: 6, 9,16, 20 en 23 september.

Liever een rondleiding op een andere dag? Vraag naar de mogelijkheden.

Via de webshop van het Streekmuseum worden ook andere rondleidingen te vinden. Bijvoorbeeld door pittoresk Ooltgensplaat en watersnoodwandelingen door Stellendam.