Goedereede - Wat vooraf haast onmogelijk leek, is toch gelukt: het Havenconcert Muziekweekend van 2023 in Goedereede heeft het succes van de editie van een jaar eerder geëvenaard. "Bijna 1500 bezoekers hebben het hele weekend genoten van dit muzikale evenement aan de haven van Goedereede...." Lees hieronder een verslag, en bekijk de foto's van 'Een heerlijke avond aan de haven'.

Vervolg

Het grootste spektakelstuk was opnieuw het concert op de zaterdagavond. Op papier was deze avond al veelbelovend, maar op de avond zelf werden alle verwachtingen overtroffen. Waar het in de ochtend nog regenachtig en licht onstuimig was, trok de lucht gedurende de middag open en ging de wind liggen. Het publiek stroomde massaal toe en al voor aanvang van het concert waren vrijwel alle stoelen rondom het water bezet. Na een laatste soundcheck van Apollo werd het podium vrijgemaakt voor Danny Yellow, die dit jaar de muzikale verwelkoming van het publiek mocht verzorgen.

Warm welkom

Met slechts zijn gitaar en prachtige stem wist deze talentvolle singer-songwriter uit Sommelsdijk direct de juiste toon te zetten. Hij kreeg de volle aandacht van het publiek en wist die ook goed vast te houden. Na zijn eerste set werd het concert officieel geopend door Rien Slagter, die dit jaar voor het laatst als voorzitter van de Stichting Havenconcert Goedereede optrad. Hij gaf het woord aan de nieuwe spreekstalmeester, André Kastelein. Geheel in stijl gekleed heette hij het publiek van harte welkom en kondigde het optreden van Koninklijke Fanfare Apollo aan.

Typemachine

Onder leiding van Alex Thijsen speelde het fanfareorkest uit Goedereede onder andere ‘I’ll be there for you’, de titelsong van de televisieserie Friends. Maar ook het prachtige ‘Ciao Bella’ werd op overtuigende wijze ten gehore gebracht. Leen Zwerus liet het publiek een fantastische bugelsolo horen tijdens de vertolking van ‘Thinking of you’. Samen met zangeres Amber van Opijnen uit Ouddorp speelde Apollo twee nummers waaronder Nine to five, waarbij een wel heel bijzonder instrument werd gebruikt: een typemachine.

Special guest

Tijdens de change-over kon het publiek opnieuw genieten van Danny Yellow en daarna was het de beurt aan Bernd van den Bos. De vaste pianist van o.a. Brigitte Kaandorp, tourt momenteel door het land met een Freddie Mercury tribute. Zonder gitaren, maar vol passie gespeeld op de vleugel en ondersteund door bas en percussie, vertolkte hij de grootste hits van de frontman van Queen. Hiervoor was een special guest naar Goedereede afgereisd. Dit bleek niemand minder dan René van Kooten. Deze musicalster en acteur wist de hoge noten van Freddie heel zuiver te raken en kreeg iedereen rond de haven mee tijdens de uitvoering van ‘Somebody to love’.

Dansen op de Markt

Met het publiek nog volledig in beroering werd het volledige podium in een mum van tijd omgebouwd voor het hoogtepunt van de avond: een vijf kwartier durende, spetterende rock ‘n roll show van The Bentleys. Compleet met vetkuiven, strakke pakken en een drietal prachtige zangeressen zetten zij een gelikte show neer. De stoelen werden aan de kant geschoven en er werd gedanst in de straten van Goedereede. Jong en oud liet zich lekker gaan op een medley van de grootste hits uit de jaren ‘50 en ‘60. Er werd afgesloten met een dankwoord richting hoofdsponsor adviesgroep De Vogel, alle andere sponsoren, de gulle gevers tijdens de collecte en natuurlijk het publiek van deze heerlijke avond aan de haven van Goedereede.

Tekst
Stichting Havenconcert Goedereede