Ouddorp - Ook deze week (van 3 juli 2023) staan er weer nieuwe uitzendingen voor u en jou klaar op de lokale televisie RTV Slogo in gemeente Goeree-Overflakkee. RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items voor deze week staa hieronder weer op een rijtje. Bijvoorbeeld de uitzending van de Flakkeese Dagen, deel 5 'Kelluf'. Lees meer >>

Nieuwe Tv-uitzendingen RTV Slogo
RTV Slogo heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items voor deze week zijn:

• Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2023 – deel 5 – Kelluf: De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival met 2 podia en bijna 30 acts, goed voor 2000 bezoekers. Deze week deel 5 van onze registratie van 2023 met de band Kelluf.

• Streektoneel – Het Flakkeese Allo Allo – deel 3: Op Zaterdag 6 mei werd op het Marktveld in Sommelsdijk een uniek toneelstuk opgevoerd. Het toneelstuk is gebaseerd op de Britse tv-serie “Allo allo” en werd in Sommelsdijk uitgevoerd in de Goeree-Overflakkee versie. Het is het verhaal van een caféhouder in het bezette Goeree- Overflakkee gedurende de Tweede Wereldoorlog. Hij runt dit café samen met zijn vrouw Edith en zijn serveerster. Het café is het centrum van een web van intriges. In het café is het schilderij ”Het Laantje van Middelharnis” verstopt. Het schilderij dat iedereen als appeltje voor de dorst wil bemachtigen. En dan zitten er ook nog eens twee voortvluchtige Britse piloten verstopt. Dit terwijl er dagelijks Duitse officieren en de beruchte Gestapo aanwezig zijn. Dit alles zorgt ervoor dat het een hilarisch stuk is met historische feiten van Goeree-Overflakkee.

• ’t Eiland Actueel – Onderzoek naar zout water: Rijkswaterstaat doet meerjarig onderzoek om de opening van de sluizen zo te kunnen stellen dat er een balans is tussen binnenkomend zeewater en uitstromend zoet rivierwater. Hiervoor meet Rijkswaterstaat het zoutgehalte zowel aan de binnenzijde als aan de zeezijde van de (Haringvliet)sluizen. We willen ook weten hoeveel zout dóór de sluis gaat. Om dit te kunnen volgen bouwen we nu een unieke installatie. Deze bestaat uit een bordes op een pilaar waaraan de meetapparatuur bevestigd wordt.

• Wilde Wegen - Alleen bij eb een eiland – deel 4: Deze aflevering van Wilde Wegen bezoekt Tim de Roggenplaat. Dit is een zandplaat vlak voor de kust. De Roggenplaat is een eigenlijk verborgen eiland, want hij komt alleen bij eb een paar uur boven water. De plaat is erg belangrijk: vogels zoeken hier voedsel en zeehonden kunnen hier rustig en veilig hun jongen zogen. Na de grote watersnoodramp van 1953 is bij de Oosterschelde een stormvloedkering geplaatst: de Oosterscheldekering. Daardoor veranderden de stromingen van het zeewater en vindt er erosie plaats. Zonder hulp zouden platen als Roggenplaat langzaam verdwijnen. Daarom voert Rijkswaterstaat suppleerwerkzaamheden uit, zodat zandplaten als deze blijven bestaan. Kijk jij mee naar de rijke natuur op dit verborgen eiland?

Programma’s

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.

Tip / eigen film

Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar de redactie: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen

Uitzendkanalen in het kort:
Ziggo digitaal: Kanaal 43,
KPN/Telfort: Kanaal 1371
Delta: kanaal 12.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl. Volgen: Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo.