Goedereede- "Dat ze in Goedereede weten hoe je een gezellig feestje geeft hebben de Portdagen afgelopen weekend wel weer bewezen. Maar ook Koningsdag, Bevrijdingsdag, de Kunstdagen, eigenlijk elk evenement dat georganiseerd wordt rondom de haven van Goedereede staat garant voor een leuke middag of avond. Zo ook het Havenconcert Muziekweekend dat dit jaar op aanstaande vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli zal plaatsvinden!" Aldus Stichting Havenconcert Goedereede. Lees meer >>

Tijdens dit weekend wordt het gebied rondom de haven van Goedereede omgetoverd tot sfeervolle concertzaal. Twee dagen lang kan er gratis genoten worden van prachtige muziek van zowel lokale talenten als professionele muzikanten. Ook voor deze editie is er weer een veelzijdig programma samengesteld.

Havenconcert Junior

Dit muzikale weekend wordt sinds enkele jaren geopend met het Havenconcert Junior. De leerlingen van groep 5 en 6 van basisscholen van heel Goeree-Overflakkee zijn uitgenodigd om te komen kijken naar een speciaal voor hen geregelde voorstelling. Dit jaar zal deze worden verzorgd door het pianistenduo Beth & Flo (Elsbet Remijn en Claudette Verhulst). Hun kinderconcert wordt een show vol humor, muzikale verrassingen en klassieke muziek van o.a. Camille Saint-Saëns, Ruben Naeff, Debussy, Mozart en Gershwin.

Open Podium

Op de vrijdagavond staat net als vorig jaar een Open Podium op het programma. Dit initiatief om lokaal talent een bijzonder podium te bieden werd in 2022 breed omarmd. Ook voor dit jaar zijn er weer inschrijvingen van heel divers kaliber ontvangen, waardoor het opnieuw een heel verrassende avond belooft te worden. Er zijn nog enkele plekjes over dus bands, orkesten, zangers en andere musici die graag van zich willen laten horen zijn nog van harte welkom om zich aan te melden via aanmelden.havenconcert.nl. In samenwerking met de lokale horeca en enkele foodtrucks wordt de Markt deze avond omgetoverd tot 1 groot gezellig terras, waar je kunt genieten van de muzikale kunsten van lokale artiesten.

Havenconcert

Het programma voor de zaterdagavond wordt nog niet volledig bekendgemaakt. Maar op deze avond mag vaste gast, Koninklijke Fanfare Apollo, natuurlijk niet ontbreken. Zij zullen het publiek opwarmen voor pianist Bernd van den Bos, een muzikale duizendpoot die artiesten als Brigitte Kaandorp, André van Duin en Simone Kleinsma begeleidt. Als ‘Freddie Mercury on piano’ voert hij alle grote hits van de frontman van Queen uit, begeleid door slagwerk, bas en wellicht ook nog een andere grote bewonderaar van Freddie. En natuurlijk heeft de organisatie ook voor dit jaar weer een spetterende afsluiting geregeld. Weten wie dit is? Volg de berichtgeving in de pers en op de Instagram en Facebook accounts van Havenconcert Goedereede.

Voor praktische informatie zie: havenconcert.nl

Tekst Stichting Havenconcert Goedereede